Mediální rada má dnes na stole prezidentovy vulgární hovory

19.11.2014 9:01

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání se dnes bude zabývat posledními Hovory z Lán. Na rozhovor, ve kterém z úst prezidenta Miloše Zemana zaznělo několik vulgárních výroků, obdržela přes dvě stovky stížností. Na základě podkladů analytického odboru rada posoudí, zda rozhlas při vysílání rozhlasového pořadu nepochybil.

Mediální rada má dnes na stole prezidentovy vulgární hovory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Podle dosavadních informací je ve hře možnost, že rada vydá rozhlasu upozornění na porušení zákona. Možné je ale také to, že si k pořadu vyžádá další podklady ze strany veřejnoprávního rozhlasu. „Nemohu předjímat, jaká bude na radě debata," řekl v úterý ČTK předseda rady Ivan Krejčí.

Vedle velké vysílací rady se Hovory z Lán zabývá také Rada Českého rozhlasu. V minulém týdnu předsednictvo rady projednalo došlé stížnosti, vyslechlo informaci od vedení ČRo a oznámilo, že se ke kauze vyjádří na veřejném zasedání 26. listopadu. Rozhlas zatím počítá, že pořad bude dál pokračovat ve stejném formátu. Generální ředitel Peter Duhan již prezidenta Zemana požádal o schůzku, kde by s ním o této události rovněž promluvil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…