Médium uspořádalo debatu prezidentských kandidátů bez účasti Zemana v jedoucím vlaku. A poslalo je mezi pasažéry

20.11.2017 20:31

Kandidáti na prezidenta se při neobvyklé debatě Deníku rozprchli po vlaku, aby si promluvili s pasažéry. Někteří cestující byli překvapeni, jiní se smáli nebo vyjadřovali podporu části uchazečům o Hrad.

Médium uspořádalo debatu prezidentských kandidátů bez účasti Zemana v jedoucím vlaku. A poslalo je mezi pasažéry
Foto: Vít Hassan
Popisek: Producent Michal Horáček na Národní třídě

Kandidát Michal Horáček si sedl do kupé mezi mladé, kteří ho berou. Zajímali se o názory, které Horáček říká. Později, během chůze vagonem jedna starší dáma vstala a Horáčkovi děkovala. „Budu vás volit,“ prohlásila. "Příležitost chodit vlakem je pro mě pohádka. Snadné je to i v tom, že mě znají, znají mé knížky a písně,“ řekl potešeně serveru Deník.cz Horáček.

Podpory se dočkal například i Jiří Drahoš. Ten se zase dozvěděl, že volička očekává od hlavy státu důstojnou reprezentaci v zahraničí. „To v současnosti bohužel není,“ uvedla pasažérka.

Jiná pasažérka zase sdělila, že nejlepé ze všech kandidátů na ni po osobním setkání působí Topolánek. „Topolánek mi byl čistě jako člověk sympatičtější," má jasno. Její spolujezdkyně byla ale opačného názoru. "Mně se líbí Horáček, je to člověk, který se doteď v politice neangažoval a chce do ní dát něco nového. Pan Topolánek kladně nepřispěl," míní cestující.

  • Původní zdroj ZDE

A co naopak říkali kandidáti na rozhovor s cestujícími? „Mě diskuze s lidmi vždycky bavily. Mají pocit, že se u nás špatně podniká. Lidé byli jinak ve skrze přátelští," odpověděl Mirek Topolánek.

Mezi lidmi bylo dobře i Drahošovi. „Debatoval jsem s osmi dámami. Žádnou kritiku jsem neslyšel. Žádná frustrace, věcné hodnocení situace, kritika pana prezidenta, že nemá takto reprezentovat. Potěšilo mě, že mě znaly a pět mi řeklo, že mě budou volit a že mám jejich podporu. Aniž bych si o to říkal," uvedl Drahoš.

Vratislav Kulhánek dokonce rovnou nabízel i cestujícím pomoc při hledání práce. „Mluvil jsem s dámou, která půl roku hledá jako absolventka Karlovy univerzity marně zaměstnání. „Dal jsem ji vizitku a pokusím se jí pomoct," řekl Kulhánek.

Zato Marek Hilšer to měl podle svých slov o něco složitější, protože není tak známý. „Vedl jsem rozhovor s paní, která míní, že v zemi bují korupce a že vyplňujeme hodně formulářů," uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…