Medveděv: Šance na lepší vztahy s USA pohasly. Teď odstaví Trumpa

03.08.2017 10:32

Podle ruského premiéra Dmitrije Medveděva Spojené státy tím, že na Rusko uvalily další sankce, vyhlásily zemi otevřenou obchodní válku. Píše to server Novinky.cz.

Medveděv: Šance na lepší vztahy s USA pohasly. Teď odstaví Trumpa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

Medveděv se zároveň domnívá, že tím, že americký prezident Donald Trump sankce schválil, ukázal svou totální nekompetentnost a ponížil se před Kongresem. Dodal také to, že naděje na lepší vztahy s Američany pohasly. 

„Sankční režim byl kodifikován, a pokud se nestane zázrak, budou platit po desetiletí,“ uvedl Medveděv na svém facebookovém profilu. Zmínil také skutečnost, že po přijetí sankcí bude následovat i cílená snaha odstavit od moci Trumpa. 

Původní text ZDE

Americké sankce jsou reakcí na údajné ruské vměšování do amerických prezidentských voleb. Také reagují na ruskou podporu separatistů na východě Ukrajiny. Trump je sice označil za vadné, ale s vědomím toho, že by jej Kongres přehlasoval, je podepsal. Kritiky se sankce dočkaly nejen od Ruska, ale i od Evropské unie. Například Německo se obává, že odvetné kroky Moskvy by mohly negativně ovlivnit německé hospodářství. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…