Měl mě zničit novinářsko-policejní komplot, říká senátor k údajné korupční kauze

24.09.2012 16:58

Valentin Kusák položil prostřednictvím serveru ParlamentníListy.cz dotaz senátorovi Vladimíru Drymlovi (SPOZ) a znovu chtěl slyšet, jak to bylo s plánovaným prodejem nemocnice ve Vrchlabí a kolik na tom měl vydělat sám senátor Dryml. Člen horní parlamentní komory důrazně odmítl, že na přípravách prodeje jakkoli podílel. Naopak byl prý proti němu.

Měl mě zničit novinářsko-policejní komplot, říká senátor k údajné korupční kauze
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Senátu se projednávalo schválení zákona o církevních restitucích

"Existuje i svědectví bývalého spolupracovníka paní poslankyně Hany Orgoníkové (ČSSD),že celá akce byla pečlivě připravena proti mně ve spolupráci s jistými redaktory MF Dnes,Tvrdíkem a jejich podivnými spolupracovníky,kteří se vydávali za policisty\ a nabízeli mi pomoc při boji proti korupci v kraji s cílem mne diskreditovat.Šlo o jasnou policejně novinářskou provokaci s cílem mne politicky zničit a dozvědět se ,co vím o korupci v Královéhradeckém kraji," tvrdí Dryml.

Hejtman prý audity pozastavil

Poukazuje navíc na to, že novinář Kroupa z MF Dnes nepředložil důkazy, k tomu, co otiskla MF Dnes, ale když se obrátil na policii, bylo mu prý řečeno, že jako veřejný činitel si musí nechat líbit od žurnalistů ledacos.

O co vlastně v kauze šlo? Dryml měl mít údajný finanční zájem na prodeji nemocnice ve Vrchlabí. Senátor ovšem nikoli poprvé zdůraznil, že byl proti prodeji a navíc k provedení transakce po stránce právní neměl pravomoc. Prohlašuje, že on byl tím, kdo volal po kontrole řadu projektů v kraji, ale tyto audity prý pozastavil hejtman Lubomír Franc s poslankyní Hana Orgoníkovou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

9:54 Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

Rusové pokračují v postupu na východě Ukrajiny. Útočí u Svatove a podle washingtonského Institutu pr…