Měl tam jet. Neměl. Češi se na Vystrčilově cestě neshodnou

11.09.2020 16:52

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) trvá na tom, že jeho cesta na Tchaj-wan byla úspěšná, protože otevřela velký potenciál. Zdá se však, že Češi se na hodnocení cesty Vystrčila neshodnou. Průzkum ukazuje, že společnost je v hodnocení této cesty rozdělena takřka přesně půl na půl.

Měl tam jet. Neměl. Češi se na Vystrčilově cestě neshodnou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil

Exkluzivní průzkum společnosti Median pro Český rozhlas ukázal, že 45 procent lidí Miloše Vystrčila kritizuje za cestu na Tchaj-wan. Ale 44 procent, tedy jen o jedno procent méně občanů, Vystrčilovu cestu oceňuje. Ostatní lidé neví, na jakou stranu se přiklonit.

Anketa

Zeman a Babiš by měli zemřít, řekl Pavel Novotný. Je to na trestní stíhání?

89%
11%
hlasovalo: 37212 lidí

Negativně hodnotí Vystrčilovo rozhodnutí jet na Tchaj-wan občané starší 60 let. Největšími kritiky Vystrčila jsou voliči ANO a KSČM, případně voliči prezidenta Miloše Zemana. Pozitivně se na cestu Miloše Vystrčila na Tchaj-wan dívají lidé, kteří v prezidentské volbě dali hlas Jiřímu Drahošovi a lidé, kteří ve sněmovních volbách odevzdávají hlasy nejčastěji pravicové opozici. Dál pak nejčastěji obyvatelé středních Čech a Prahy, s vyšším vzděláním a ve věku 30 až 44 let.

Myslím si, že cesta Miloše Vystrčila byla velmi komunikovaná v masmédiích mezi lidmi, takže tam bych tedy očekával, že ten postoj by měli zaujmout téměř všichni lidé. 11 procent tedy můžou být lidí, kteří se o to společenské dění vědomě nezajímají,“ konstatoval ředitel Medianu Přemysl Čech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…