Měli byste vyměnit vedení, vpálil čtenář šéfu KSČM. A takto Filip reagoval

22.10.2014 15:55

Z PROFILŮ Proč nejsou komunisté v médiích vidět a slyšet? Jaké vyvodí KSČM důsledky ze špatného volebního výsledku? I na tyto otázky odpověděl na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz předseda KSČM, poslanec Vojtěch Filip.

Měli byste vyměnit vedení, vpálil čtenář šéfu KSČM. A takto Filip reagoval
Foto: Daniela Černá
Popisek: Na mítinku měl proslov předseda KSČM Vojtěch Filip

Jeden ze čtenářů si posteskl, že komunisté nejsou v médiích slyšet a vidět. „Už je to nějaká doba, co jsem v tomto duchu diskutoval s jedním z lídrů KSČM. Ta diskuze mě zklamala, defenzivní přístup beze snahy o výraznější prosazení na mediálním poli považuji za chybu,“ uvedl čtenář s tím, že v případě onoho lídra KSČM mu chyběla vůle k boji s médii. „Menší strana TOP 09 má Kalouska v TV denně a komunistu tam nepustí,“ posteskl si.

Koho budou zviditelňovat soukromá média, je jen na nich

Podle Filipa je otázka médií daleko složitější. „Co se týká objektivnosti a vyváženosti zejména politických diskuzí, tak tímto zákonem jsou vázána pouze veřejnoprávní média a v těchto případech se naši členové a sympatizanti obrací se svými stížnostmi na příslušné rady,“ uvedl šéf komunistů s tím, že u soukromých médií je to jinak. U nich je to prý pouze na jejich rozhodnutí, koho budou „mediálně” zviditelňovat.

Hodnocení voleb provede ÚV KSČM

Další dotaz čtenáře směřoval k výsledku posledních voleb, které prý „dopadly nad očekávání špatně“, a od Filipa chce vědět, jaké z toho KSČM vyvodí důsledky. Vyjádřil v této souvislosti názor, že by se mělo vyměnit vedení strany. „Už jste tam moc dlouho a vaše opatrnictví je jak vidět k ničemu a spíš stranu poškozuje,“ podotkl. Filip odpověděl poměrně stručně s tím, že hodnocením výsledků voleb se v současné době zabývají stranické orgány. „Závěrečné hodnocení bude provedeno na zasedání Ústředního výboru KSČM,“ uvedl, aniž by upřesnil, kdy zasedání zmíněného stranického orgánu proběhne.

Otázky a odpovědi najdete na profilu Vojtěcha Filipa:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…