Merkelová a Macron se sešli a pak přišlo prohlášení: Plán reformy eurozóny bude v červnu

17.03.2018 7:58

Nejpozději v červnu by měl spatřit světlo světa plán reformy eurozóny. Je to cíl německé kancléřky Angely Merkelové a francouzského prezidenta Emmanuela Macrona. Informaci přinesl server ČeskéNoviny.cz.

Merkelová a Macron se sešli a pak přišlo prohlášení: Plán reformy eurozóny bude v červnu
Foto: Václav Fiala
Popisek: Angela Merkelová na velkoplošné obrazovce na předvolebním setkání v Pasově

Macron s Merkelovou se k vytvoření itineráře pro reformu eurozóny zavázali při včerejším jednání v Paříži. I když německá kancléřka uznala, že Berlín a Paříž nejsou vždy na stejné lodi, v minulosti toho podle ní hodně dokázaly. „Nyní jsou odhodlány tak učinit znovu,“ řekla. 

  • Původní text ZDE

Merkelová byla opětovně zvolena kancléřkou Německa, Francie tak byla první zemí, kterou v tomto funkčním období navštívila. Ambiciózní reforma eurozóny je jeden z hlavních cílů Emmanuela Macrona. 

Jejím smyslem by měla být stabilizace eurozóny a zvýšení konkurenceschopnosti bloku. „Francouzsko–německý motor si nemůže dovolit zpomalit, pokud chce, aby jeho evropský projekt pokročil,“ píše v souvislosti se schůzkou agentura AFP. Ta si totiž povšimla, že schůzka se konala za situace, kdy EU čeká odchod Británie z bloku, v Itálii vyhrály volby antisystémové strany a Španělsko se potýká s katalánskou krizí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…