Merkelová dostala v Německu z vysokých míst výprask

28.08.2016 13:27

Německý vicekancléř Sigmar Gabriel zkritizoval v uplynulých dnech německou kancléřku Angelu Merkelovou za podcenění migrace.

Merkelová dostala v Německu z vysokých míst výprask
Foto: bundeskanzlerin.de, tan
Popisek: Německá kancléřka Angela Merkelová

Německé úřady očekávají, že do země letos přijde zhruba 300 tisíc migrantů. Jde sice jen o třetinu loňského počtu, kdy vloni přišel do země méně než milion běženců, i tak politici čelí tlaku na omezení počtu migrantů v zemi. Údaj o počtu běženců přinesl v deníku Bild ředitel spolkového úřadu pro migraci Frank-Juergen Weise.

Německo je nejčastějším cílem lidí směřujících do Evropy, a to zejména přes Středomoří či Balkán. Za podcenění migrační vlny a náročnosti integrace rekordního množství cizinců přicházejících do Německa je velmi často kritizována především kancléřka Angela Merkelová. A to i nyní, z úst vicekancléře Sigmara Gabriela. 

  • Původní text ZDE

„Vždycky jsem říkal, že je nemyslitelné, aby Německo každý rok přijímalo milion lidí,“ řekl Gabriel v rozhovoru s televizí ZDF, jenž bude odvysílán dnes večer.

Zároveň se pozastavil nad neustálým opakováním Merkelové, že se situace zvládne. Nenabídla totiž prý žádné činy místo slov. „Ztratili jsme velké množství času,“ dodává Gabriel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…