Merkelová musí pryč! Berlínem prošli naštvaní demonstranti

30.07.2016 17:00

Berlínem pochodují demonstranti, na jedné straně stojí pravicoví radikálové, kteří demonstrují na Washingtonském náměstí, a proti nim stojí demonstranti z techno pochodu protestující pod heslem „vlaku lásky“.

Merkelová musí pryč! Berlínem prošli naštvaní demonstranti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Spolkové republiky Německo

Na třídě Karla Marxe ve východním Berlíně začala za účasti asi jedenácti stovek lidí akce na oslavu lásky a tolerance s názvem „vlak lásky“. Demonstranti chtějí dát najevo, že odmítají rasismus a xenofobii. Demonstranti chtěli projít přes město a apelovat na své spoluobčany, aby se chovali co nejtolerantněji. Ačkoli se očekávalo, že se akce zúčastní až 50 tisíc lidí, nakonec přišlo jen asi 11 stovek občanů.

Současně s tím po třetí hodině odpoledne začala na  Washingtonském náměstí v Berlíně demonstrace proti německé kancléřce Angele Merkelové. Server německého deníku Berliner Morgenpost k tomu poznamenává, že jde o protest pravicových populistů. Demonstrace s názvem „Merkelová musí pryč“ se podle policie účastní asi 1250 občanů.

Později odpoledne se k „vlaku lásky" připojily další tisíce lidí. Nakonec se akce na podporu tolerance v německé společnosti zúčastnilo na 10 tisíc lidí, Počty demonstrantů brojících proti Merkelové nijak významně nevzrostly. Berlínský politik Michael Müller z německé sociální demokracie účastníkům pochodu vzkázal, že Berlín zůstane kosmopolitním a tolerantním městem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …