Merkelová nás všude dává za příklad, pochlubil se Zaorálek. A lidé si prý musí uvědomit, jak moc je to zásluha ČSSD

19.06.2017 22:55

Postaví Lubomír Zaorálek ČSSD znovu na nohy? On sám věří, že ano. Česko na tom je totiž docela dobře, sociální demokracie na tom má velký podíl a teď je potřeba, aby to poznala i většina českých voličů. Jsme na tom prý dokonce až tak dobře, že se nám dostalo pochvaly od německé kancléřky Angely Merkelové. Tuto pochvalu si vyslechl premiér Bohuslav Sobotka, který prý rád mluví s lidmi.

Merkelová nás všude dává za příklad, pochlubil se Zaorálek. A lidé si prý musí uvědomit, jak moc je to zásluha ČSSD
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lubomír Zaorálek

Další předvolební průzkum ukázal, že ČSSD získá ve srovnání s hnutím ANO Andreje Babiše jen zlomek hlasů voličů. Babiš dosahuje takřka sněmovní většiny. Mohl by získat až 92 poslanců s takřka 33 procenty hlasů. Sociální demokracie by dostala jen necelá 11,5 procenta. Dokáže to změnit nový volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek? Sám je přesvědčen, že se mu to podaří.

Zaorálkovým prvním úkolem je prý změnit náladu v ČSSD a nažhavit ji do volebního boje. „Chtěl jsem jim říct, že nejsem žádná loutka a že mám své názory a že o nich chci mluvit s voliči,“ začal. Tím prý rozhodně nechce říci, že premiér Bohuslav Sobotka s lidmi nemluvil. „Shodou okolností vím, že Bohuslav Sobotka je člověk, který má rád volby a mluví s lidmi,“ zaznělo z úst ministra zahraničí.

Ve svém prvním projevu v pozici volebního lídra promluvil o T. G. Masarykovi, který v těžkých časech dokázal vše vsadit na jednu kartu. Sám se chce pokusit o totéž. Nebude to lehké, ale Zaorálek se chce pokusit stranu dovést k volebnímu úspěchu. Proč to dělá? Protože mu sociální demokracie dala hodně, dovolila mu zabývat se zahraniční politikou, což je téma, které ho nesmírně baví, takže vůči ČSSD cítí určitý závazek.

Zaorálka rozesmálo, že ho někteří komentátoři označili za Jánošíka nebo Robina Hooda. „Tak se vztekat nebudu. V zásadě tam je něco, co asi pravda je. Když sem přijela Angela Merkelová, tak řekla, Česko, to je vzor, vás bychom měli dávat za příklad. Jenže ono jde o to, že jen Česko a Německo to společně nevytrhnou,“ řekl Zaorálek. Musíme se však starat o to, aby z této ekonomické prosperity těžili všichni naši občané nebo alespoň většina. Pokud bude ČSSD dál vládnout, postará se o to, aby si 98 procent lidí polepšilo a víc platily dvě procenta nejbohatších firem a občanů.

Pár slov padlo také k Jiřímu Paroubkovi, kterého pražská ČSSD odmítla vpustit zpátky do strany. Volební lídr ČSSD má za to, že strana mohla být velkorysá, ale sociální demokraté v Praze nezapomněli, že Paroubek šel několik let proti ČSSD a oslaboval její pozici ve volbách.   

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…