Merkelová pozvala islamisty. Může i za teroristické útoky! V centru Prahy zazněla drsná slova v němčině

25.08.2016 17:17

Na demonstraci proti německé kancléřce Angele Merkelové na Malostranské náměstí dorazilo zhruba tři sta odpůrců. Mezi nimi byli i příznivci německé Pegidy, která na území spolkové republiky organizuje protiislámské demonstrace.

Merkelová pozvala islamisty. Může i za teroristické útoky! V centru Prahy zazněla drsná slova v němčině
Foto: ParlamentniListy.cz
Popisek: Při návštěvě kancléřky Angely Merkelové v Praze

Kromě transparentů, které se už objevily na předchozích demonstracích, se zde objevil také křesťanský kříž, templářská vlajka či oběšená makrela. Nálada na místě byla velmi vyostřená.

Tatjana Festerlingová z Pegidy, jež promluvila německy mezi prvními, se poté do Merkelové tvrdě opřela. Mimo jiné obvinila německou kancléřku ze zavedení kastovního systému v Evropě – na chráněné a nechráněné. Obvinila ji také z přijetí islamistů a z následných teroristických útoků, které se v Evropě odehrály. „Paní Merkelová není naší kancléřkou. Říkáme jí doma Merkelová-muslimka. Merkelová pozvala islám a tím i teror do Evropy," uvedla mimo jiné.

Na pódiu také vystoupil Petr Štěpánek z Alternativy pro Českou republiku: „Merkelová musí pryč – a Sobotka taky,“ opřel se do premiéra, jenž Merkelovou do Česka pozval. „Stalo se to 12. září 1683, kdy spojená vojska pod velením slavného vojevůdce a pozdějšího polského krále Jana Sobieského u Vídně na hlavu porazila turecká vojska a zahnala mohamedány zpátky. Stálo to život mnoha mužů a mnoha žen. Pokud dovolíme, aby v Evropě zvítězili politici jako je Angela Merkelová nebo náš Sobotka, pak smrt těchto lidí byla zbytečná, protože islám dobude Evropu o 350 let později,“ řekl za potlesku a pískotu přítomných Štepánek. Následně se obul do České televize kvůli neobjektivnosti televizního vysílání. „Máme právo říkat svoje názory, bez toho, aby nás nálepkovali jako populisty, extremisty či nácky,“ zaburácel. 

Podle jeho názoru jsme dostali zemi darem od našich předků a je naší povinností ji předat dál. „V jaké podobě ji předáme? Jako islámskou zemi? Jako islámskou Evropu?“ otázal se a získal nesouhlasné odpovědi. „Tento boj nevyhrajeme na náměstích, ale vyhrajeme jej u voleb,“ zmínil. Podle něj je nutné poslat oligarchu Andreje Babiše (ANO) i premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) na smetiště dějin.

Na akci, kterou organizovalo občanské sdružení Hej, občané, vystoupili také Jiří Vítek ze sdružení Patrioti ČR či Michal Semín z Akce D.O.S.T. Svá slova na Malostranském náměstí pronesli také sociolog Petr Hampl, advokátka Klára Samková či Martin Konvička. Ten mimo jiné uvedl, že věří, že Merkelová bude svržena. „Ale ať už bude, nebo nebude, islámský problém potrvá," zmínil s tím, že válku proti islamizaci rozhodně nevyhrajeme se současnými politiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…