Merkelová přijede do Prahy jednat se Sobotkou a Zemanem

25.08.2016 6:16

Budoucnost Evropské unie, otázka migrace, pokračování česko-německého strategického dialogu a spolupráce ve vědě a výzkumu budou hlavními tématy čtvrteční návštěvy německé kancléřky Angely Merkelové, která se v Praze setká s premiérem Bohuslavem Sobotou (ČSSD) a prezidentem Milošem Zemanem.

Merkelová přijede do Prahy jednat se Sobotkou a Zemanem
Foto: bundeskanzlerin.de, tan
Popisek: Německá kancléřka Angela Merkelová

Oficiální program začne odpoledne na Úřadu vlády, kde bude Merkelová jednat se Sobotkou, následovat bude návštěva ČVUT a Pražského hradu. Po setkání s delegací prezidenta Zemana, ve které bude i vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO), absolvuje kancléřka ještě před odletem do Německa slavnostní večeři v Lichtenštejnském paláci.

Merkelová do ČR přijede poprvé od svého opětovného jmenování do funkce v prosinci 2013, celkově bude v Česku potřetí od roku 2005, kdy se ujala kancléřského postu. Její poslední návštěva v Česku se uskutečnila v dubnu 2012. Sobotka navštívil Berlín oficiálně v březnu 2014 a pracovně v květnu 2015.

V době návštěvy si naplánovali shromáždění příznivci i odpůrci Merkelové. Rozděluje je hlavně pohled na názory kancléřky v otázce migrace.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…