Merkelová prosí uprchlíky: Poznávejte naše zvyky, jestli tu chcete žít

01.04.2017 17:04

Přestěhujte se na venkov, vyzvala uprchlíky žijící v Německu spolková kancléřka Angela Merkelová. A popsala jim, jaké výhody přináší život mimo velká města.

Merkelová prosí uprchlíky: Poznávejte naše zvyky, jestli tu chcete žít
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

„Očekáváme, že ti, kteří sem přišli, se budou řídit našimi zákony a budou chtít poznat různorodost našeho života,“ prohlásila Merkelová. Uprchlíky vyzvala, aby se přestěhovali na venkov, který se na některých místech Spolkové republiky vylidňuje a uprchlíci by mu mohli pomoct. Informuje o tom agentura DPA.

Celý text v angličtině naleznete ZDE

Prostě a krátce, migranti by se měli přestěhovat z velkých měst na venkov a poučit se o německých zvycích, jelikož by je měli přijmout za své, pakliže se chystají v zemi žít. Venkov pro ně bude mít jednu výhodu. Ve velých městech mnohdy jen těžko najdou ubytování. Na venkově to podle Merkelové bude podstatně snazší.

Právě na venkově by se uprchlíci mohli lépe poučit o věcech společenské tolerance, o náboženské toleranci a svobodě projevu. „Proto jim radím, aby zůstali ve venkovských oblastech, ... ačkoli to tam může na první pohled vypadat neatraktivně,“ řekla také kancléřka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…