Merkelová prý přišla o Evropu. Je to likvidace

20.09.2016 11:37

Německá kancléřka Angela Merkelová včera poprvé připustila, že udělala chybu tím, že do Německa pozvala imigranty. Země na to nebyla prý připravena. Svůj omyl vnímá především ve špatné komunikaci. Co k jejímu doznání, které přišlo po prohraných zemských volbách v Berlíně, říkají čeští expolitici a šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl?

Merkelová prý přišla o Evropu. Je to likvidace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

„Opravdu žijeme v divné době. Politik přizná chybu a dál klidně sedí na své židli. Podotýkám, že chybu strašnou, která jeho národ poškodila na řadu let. Paní kancléřka už ví, že chybovala a ráda by vrátila čas zpět,“ zmínil exministr vnitra Martin Pecina se slovy, že je ale holt nová doba a kancléřka rezignovat nehodlá.

Exprimátor Prahy Jan Koukal se ke slovům Merkelové vyjádřil poměrně ironicky. „Jsem nejchytřejší, to jenom vy moji němečtí spoluobčané jste dělali chyby, když jste to hned nepochopili,“ uvedl.

Anketa

Miloš Zeman jasně řekl, že kdyby byl Američanem, volil by Donalda Trumpa. Je to dobře?

97%
3%
hlasovalo: 10324 lidí

„Reuters píše, že v Bratislavě možná Merkelová přišla o Evropu. Ok. To už víme déle než rok, že Merkelová přišla o Evropu – a rozhodně to nebylo v Bratislavě, ale v Berlíně. Z mého pohledu je ovšem zajímavější to, jak se po Bratislavě zase vynořil ten nesmyslnej výraz ‚road map‘, čemuž Sobotka říká ‚cestovní mapa‘, jako by snad uměl anglicky,“ rýpe v souvislosti s Merkelovou do českého premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) Jaroslav Plesl. Jak podotýká, neumí, neboť mu toto řekl státní tajemník Tomáš Prouza, jemuž to vysvětlili v Berlíně. „Ale cestovní mapa čeho? Evropy? Nebo jde o nějaký soubor plánovaných kroků? Ale proč mapa? Proč ne plán? Jediná cestovní mapa, o níž má v této souvislosti smysl mluvit, je mapa migračních cest. A pak má vzniknout akční plán, jak je zavřít. ‚Road map‘ je typickou ukázku newspeaku, kterej likviduje Evropu. Zahradní slavnost v praxi,“ uzavřel Plesl.

Celý příspěvek Jaroslava Plesla:

Reuters píše, že v Bratislavě možná Merkelová přišla o Evropu. Ok. To už víme déle než rok, že Merkelová přišla o Evropu – a rozhodně to nebylo v Bratislavě, ale v Berlíně. Z mého pohledu je ovšem zajímavější to, jak se po Bratislavě zase vynořil ten nesmyslnej výraz "road map", čemuž Sobotka říká "cestovní mapa", jako by snad uměl anglicky. Samozřejmě že neumí, řekl mu to pan Prouza, kterýmu to vysvětlili v Berlíně. Ale cestovní mapa čeho? Evropy? Nebo jde o nějaký soubor plánovaných kroků? Ale proč mapa? Proč ne plán? Jediná cestovní mapa, o níž má v této souvislosti smysl mluvit, je mapa migračních cest. A pak má vzniknout akční plán, jak je zavřít. "Road map" je typickou ukázku newspeaku, kterej likviduje Evropu. Zahradní slavnost v praxi..

Celý příspěvek Jana Koukala:

Jsem nejchytřejší, to jenom vy moji němečtí spoluobčané jste dělali chyby, když jste to hned nepochopili.

Celý příspěvek Martina Peciny:

Opravdu žijeme v divné době. Politik přizná chybu a dál klidně sedí na své židli. Podotýkám, že chybu strašnou, která jeho národ poškodila na řadu let. Paní kancléřka už ví, že chybovala a ráda by vrátila čas zpět. Ale rezignovat nehodlá. Holt nová doba....

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…