Merkelová se setkala s Trumpem. A toto mu oznámila

06.07.2017 22:11

Německá kancléřka Angela Merkelová přivítala prezidenta Spojených států Donalda Trumpa na nadcházejícím summitu v Hamburku. A hned dala najevo, že bude ochotná nejen s Trumpem hledat kompromisy.

Merkelová se setkala s Trumpem. A toto mu oznámila
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

„My jako hostitelská země summitu i já sama uděláme vše pro to, abychom dosáhli kompromisu,“ slíbila Merkelová ještě před ostrým pátečním startem celého jednání. Otázka je, zda má šanci uspět. Sporné je to především v otázce Pařížské dohody o ochraně klimatu, kterou Donald Trump důrazně odmítá. Merkelová je také hlasitým zastáncem volného obchodu, zatímco Trump všude razí heslo „Amerika především“, jak připomíná agentura Reuters.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Nejmocnější politička EU se šéfem Bílého domu rozebírala situaci na Ukrajině, v Severní Koreji, v Sýrii a na Blízkém východě obecně.

Merkelová se ale nebude muset vyrovnat jen s Trumpem, ale s osmnácti dalšími světovými lídry, takže bude tančit takřka na ostří nože. Čeká ji mimo jiné setkání s tureckým prezidentem Recepem Erdoganem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…