Merkelová v Bavorsku pronesla projev, který mnohé překvapí

26.08.2017 22:05

Třiašedesátiletá německá kancléřka Angela Merkelová (CDU) dlouho prosazovala svobodu pohybu. V projevu v Bad Kissingenu v Bavorsku ale nejmocnější německá politička oznámila, že je třeba dál střežit německé hranice. Ty jdou hlídány už od roku 2015 a režim kontrol má i nadále pokračovat. Informoval o tom server německého deníku Bild.

Merkelová v Bavorsku pronesla projev, který mnohé překvapí
Foto: bundeskanzlerin.de
Popisek: Angela Merkelová, německá kancléřka

Německá kancléřka Angela Merkelová oznámila, že úřady neustanou v provádění hraničních kontrol. Evropská unie sice ctí volný pohyb osob, zboží, služeb a kapitálu, ale v praxi je pohyb osob omezen. Německo od září 2015 obnovilo hraniční kontroly, především na rakouské hranici, odkud do Německa přicházelo největší množství uprchlíků.

„Problémy stále ještě přetrvávají, ... takže kontroly vnitřních hranic musíme ponechat v platnosti, V kontrolách budeme pokračovat, dokud naše bezpečnostní úřady neřeknou, že už nejsou nutné,“ oznámila kancléřka. „Přesně tohle teď budeme v Evropě dělat,“ dodala.

Celý článek v němčině naleznete zde

Merkelová je přitom řazena spíš do tábora zastánců volného pohybu osob a dalších evropských svobod, takže její slova mohou mnohé lidi překvapit. Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann vyjádřil podobný názor jako kancléřka. Také podle něj zatím nejsou vnější hranice EU dostatečně zabezpečeny.

I Evropská komise ale už kývla na to, že hraniční kontroly mají pokračovat. Do listopadu. Sluší se připomenout, že volby do Bundestagu, dolní komory německého parlamentu, proběhnou v září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…