Merkelová v Praze: Lidé se houfují, aby ji přišli „přivítat“. Nahlédněte

16.08.2016 10:27

Čeští příznivci i odpůrci německé kancléřky Angely Merkelové se prostřednictvím sociálních sítí svolávají do Prahy, kam by tato vrcholná evropská politička měla dle neoficiálních informací dorazit příští týden ve čtvrtek.

Merkelová v Praze: Lidé se houfují, aby ji přišli „přivítat“. Nahlédněte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

Sympatizanty kancléřky Merkelové dávají dohromady aktivisté Tomasz Peszynski, Jan Cemper či Michal Majzner. Prozatím jim účast přislíbilo zhruba šedesát uživatelů sociální sítě Facebook. Akci kvitoval i europoslanec za TOP 09 Jaromír Štětina. „Důstojné uvítání paní Merkel by mělo alespoň zčásti napravit pachuť, která povane z Hradu ve chvíli, kdy ji bude přijímat prezident Zeman,“ zveřejnil politik na stránce akce.

Odeslaný screenshot obrázek

 

Tábor odpůrců německé političky je o dost početnější a různorodější.

Nesouhlas s uprchlickou politikou, kterou předvádí Angela Merkelová se chystají projevit protiislámské iniciativy  – Blok proti islamizaci, Alternativa pro Česko i iniciativa Martina Konvičky. „Merkelová je hlavní strůjce současného marasmu západní Evropy a bezvýchodné situace s migrační krizí,“ uvedl Martin Konvička ve zvacím videu.

Co si myslí o Angele Merkelové, chtějí dát najevo i aktivisté Robert Žák a Pavel Pešan, kteří rovněž prostřednictvím Facebooku svolávají stejně názorově laděné Čechy (ZDE a ZDE). Podle Roberta Žáka se má kacléřka na co těšit – Češi si prý na ni chystají celou škálu protestních vyjádření. Od obligátního pískotu či zvedání prostředníčku přes vystrčení holého zadku po házení vajíček a rajčat. Někteří údajně uvažují o tom, že kancléřku postříkají kečupem či posypou moukou.

„Aktivisté toho chystají tolik, že tajní agenti silně oslabené a zmatené BIS už teď z toho mají hlavy jak pátrací balóny,“ škodolibě dodává Žák. 

Početně mají prozatím navrch odpůrci německé kancléřky. K protestům proti ní, které organizují Pešan s Žákem se hodlá připojit zhruba 650 uživatelů Facebooku.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…