Merkelová v Praze: Toto VIDEO musíte vidět. A Sobotka je prý vůl na svém místě

25.08.2016 17:36

Návštěvu německé kancléřky Angely Merkelové v Praze doprovází čilý ruch v ulicích české metropole. Živo je i na sociálních sítích, kde lze nalézt pestrou paletu komentářů, fotografických momentek i videí.

Merkelová v Praze: Toto VIDEO musíte vidět. A Sobotka je prý vůl na svém místě
Foto: ParlamentniListy.cz
Popisek: Při návštěvě kancléřky Angely Merkelové v Praze

Šéfredaktor Mf Dnes Jaroslav Plesl sledoval společnou tiskovou konferenci českého premiéra Bohuslava Sobotky a německé kancléřky Angely Merkelové a přitom se pozastavil nad jedním ze Sobotkových výroků, v němž šéf české vlády zmínil, že s německým protějškem hovořil o tom, jak zahájit dialog o budoucnosti Evropy. „Kdyby chtěl někdo vymyslet prázdnější frázi, nemá šanci. Sobotka je bůh prázdnoty,“ zkritizoval Plesl premiéra.

Ještě tvrdší byl k šéfov české vlády Vilém Rössler, zakladatel facebookových skupin na podporu prezidenta Zemana. „Sobotka právě dokázal, že je tím správným volem na svém místě,“ je přesvědčen Rössler. 

Podle Jiřího Vyvadila je skvělé, že nejrůznější iniciativy, pravé i levé, se snaží protestovat proti návštěvě kancléřky Merkelové. „Jsem politicky zcela nestranný, to už snad ani v této zemi jinak nelze, ale oceňuji aktivity jak okamurovců, tak strany Svobodných,“ uvedl Vyvadil na svém facebookovém profilu, kde zároveň upozornil, že přeceňovat podobné aktivity nemá smysl.

„Pro Angelu je to jedna z mnoha krátkodobých návštěv před zářijovým summitem EU v Bratislavě. Je chladnokrevná a v zásadě bezcitná. Ale kdyby projela a nic nezaznělo proti, nebylo by to dobré. Samozřejmě, své si řeknou Miloš Zeman a Andrej Babiš. Ruku na srdce, ona je připravena na všechno a fakt jí to moc asi vadit nebude,“ odhaduje Vyvadil. Ale když proti Merkelové bude někdo demonstrovat, aspoň prý možná nebudeme vypadat jako ovce na porážku.

„Všímáte si toho, že si kancléřka nepřivezla své kluky, kteří mlátí Čechy? Ajo, ona není čínský komunistický prezident,“ s odkazem na březnovou návštěvu čínského prezidenta v Česku, kterou provázely střety mezi příznivci a odpůrci asijské hlavy státu, sarkasticky podotkl analytik Evropských hodnot Jakub Janda.

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček si vzal na paškál aktivistu Tomasze Peszynského, který své sympatie k německé kancléřce dává najevo přímo v ulicích Prahy. „Logika života. Pan premiér má názorově blízko ke spolkové kancléřce. Peszynski manifestoval na podporu pana premiéra. Je tedy logické, že dnes manifestuje na podporu spolkové kancléřky,“ zveřejnil hradní mluvčí na svém facebookovém profilu.

„Angela Merkel v těžké chvíli Evropy vzala na sebe odpovědnost a zvolila lidskost. U nás dostává přednost nevraživost a chrapounství. Kterou z variant chcete jako dědictví pro svoje potomky?“ táže se dramatik a režisér David Drábek.

Vysokoškolský pedagog Michael Romancov se na Twitteru zaměřil na večeři kancléřky Merkelové na Hradě. „Ve snaze ukázat Merkelové, jaký je chlap, k ní Putin pustil svého psa. Co předvede MZ? Ovčáčka? Madam Zeman přijde v maskáčích se zbraní?“ zamýšlí se Romancov. Na jeho status zareagoval politický komentátor Jiří Pehe, jenž soudí, že všichni na Hradě při setkání s Merkelovou by měli být v maskáčích a ozbrojeni. „Co když pašuje uprchlíky? Bděte!“ rýpl si Pehe do hradního osazenstva.

Aktivista Jaroslav Cerman tuší ostudu, ke které má dojít poté, co prezident Zeman předá Merkelové dárek. „Ty vole, to zas bude ostuda,“ předpokládá Cerman.

„Jestli je v naší zemi opravdu Putin populárnější než Angela Merkel, jak píše Die Welt, tak je s naší zemí něco hodně v nepořádku,“ míní aktivista Jan Vrobel.

Teplický radní za TOP 09 Dominik Feri se vtělil do zuřivého reportéra a vyrazil do pražských ulic dokumentovat průběh návštěvy německé kancléřky. Na svém facebookovém profilu zveřejnil první úlovek – pána, jenž zjevně patří mezi odpůrce Merkelové. „Kriminální, zločinná a vražedná americko-židovská kriminální oligarchie, která vytvořila z našeho státu protektorát amerického zločinného a vražedného imperialismu prostřednictvím českých zrádných a prolhaných sviní pravdoláskařských,“ pronesl pán téměř na jeden nádech. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …