Metnar i Hamáček jsou idioti. Jak dlouho ještě? Petru Štěpánkovi došla trpělivost, jde o vnitro

15.08.2018 22:28

Spisovatel, hudebník a bývalý politik za ODS Petr Štěpánek se na sociální síti rozlítil nad tím, že Ministerstvo vnitra už několik let pravidelně vydává čtvrtletní zprávy o extremismu. „Jak dlouho ještě dovolíme, aby naši zemi řídili idioti?“ burcoval lidi na svém facebookovém účtu a pořádně se pustil do Metnara i Hamáčka.

Metnar i Hamáček jsou idioti. Jak dlouho ještě? Petru  Štěpánkovi došla trpělivost, jde o vnitro
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Štěpánek

Pokud Ministerstvo vnitra vydává idiotskou, amatérskou, politicky cinknutou, zavádějící zprávu o extremismu, plyne z toho podle Štěpánka jediné: Na Ministerstvu vnitra pracují idioti a rovněž ministři, kteří ministerstvo zaplevelené idioty řídí, musejí logicky být idioti. „Ergo: Jak ministr minulý Lubomír Metnar (ANO), tak ministr současný Jan Hamáček (ČSSD) jsou idioti. Ba přímo extremističtí idioti. Amen! Jak dlouho ještě dovolíme, aby naši zemi řídili idioti?“ nebral si servítky bývalý politik za ODS.

Anketa

Oceňujete práci naší velvyslankyně v Sýrii Evy Filipi?

93%
7%
hlasovalo: 4633 lidí

Reakce pod příspěvkem na sebe nenechaly dlouho čekat. „Na co se to ptáš?! Vždyť už i sám velký Andrej to měl na billboardech. Jsme schopný národ, ale vládnou nám nemehla!“ připomněl hudebníkovi Daniel Petruška. „Kdyby jenom nemehla, horší, že jsou to zloději, podvodníci, estébáci a kdoví jaká svoloč ještě,“ přidal se Jan Učený. Komentující Josef Myslín si zase položil otázku, zda je k mání ministr vnitra, který by nebyl idiot. „Ergo – který by snahy o podobné nesmysly smetl ze stolu?“ dodal.

Na konci května byl ohledně zpráv o extremismu velký poprask, když do médií unikl návrh zprávy Ministerstva vnitra o extremismu a v něm varování před sněmovním hnutím Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury, které si podle návrhu vybírá podobná témata jako pravicoví extremisté, zaujímá k nim i podobné názory, v některých případech jsou dokonce vyjádření představitelů strany ještě radikálnější.

To vyvolalo velmi ostré reakce, především proto, že zprávu ministerstvo obvykle vydávalo ve druhé polovině května, ale tentokrát ji ani během května vůbec nezveřejnilo. Údajně tomu bylo tak proto, že text včas neschválil ministr vnitra Lubomír Metnar. Mnozí v souvislosti s tím spekulovali o tom, zda nešlo o účelové zdržování kvůli tomu, že právě SPD mohlo v té době být jedním z potenciálních podporovatelů menšin vlády hnutí ANO a ČSSD.

Návrh v té době zkritizoval i hradní aparát, podle kterého hnutí do zprávy nemělo být zařazeno. „Je nepřijatelné, aby autoři pranýřovali politické a jiné subjekty jen proto, že nesdílejí jejich pohled na určité společenské jevy,“ vytýkal hradní aparát Ministerstvu vnitra pasáže o SPD.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…