Mezi policií a Šlachtou to zase vře: Nechápu, proč na mě útočí, brání se bývalý detektiv

04.08.2017 8:50

Když Robert Šlachta hrozil, že odejde od policie, pokud se uskuteční její reorganizace, policejní prezident Tomáš Tuhý a jeho podřízení tvrdili, že policie nestojí na jednom člověku a jestli Šlachta chce jít, ať si jde. Teď se ale karta obrací a policie si stěžuje, že jí Šlachta přetahuje lidi k Celní správě. Sám Šlachta nechápe, na co si policie stěžuje.

Mezi policií a Šlachtou to zase vře: Nechápu, proč na mě útočí, brání se bývalý detektiv
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

Když byl zrušen Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, jeho dosavadní šéf Robert Šlachta odešel od policie. V listopadu se stal náměstkem šéfa Celní správy ČR a policie si teď podle MF Dnes a Lidových novin stěžuje, že jim Šlachta přetahuje lidi. Zlákal jich prý už desítky.

Sám Šlachta ale nechápe, na co si policie stěžuje. „Vůbec nechápu nedávné mediální závěry ze strany policie o masivním přetahování lidí. Není to tak dlouho, kdy jsem osobně upozorňoval na odchody desítek zkušených policistů z bývalého ÚOOZ do civilu, a to tehdy vedení policie nevadilo,“ řekl Šlachta.

To ovšem nic nemění na tom, že je Šlechta nakloněn posílení Celní správy, protože by to podle jeho názoru pomohlo v rozkrývání daňových zločinů, protože dnes je to tak, že Celní správa může vyšetřovat případ jen do okamžiku, než padnou obvinění. Pak případ přebírá policie a prověřuje další informace, ale to celý proces zdržuje.

Na to v minulosti poukazoval také bývalý ministr financí Andrej Babiš (ANO). Proto prý také chtěl posílit pravomoci celníků, ale tento nápad Babišovi neprošel. Politici z ostatních stran se báli, aby si snad nebudoval paralelní policejní složky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …