Mezi studenty při stávce: To nemůže Zeman ustát. Demokratickému bloku není umožněno vládnout. Dvojití, trojití agenti. Hrdinní Slováci. Pauza na cigaretu...

15.03.2018 18:22

REPORTÁŽ Jako před volbami si náhodný kolemjdoucí mohl připadat v centru Plzně. Srocení mladistvých s trikolórami, českými a unijními vlajkami, podpisové archy. A k tomu všemu ještě reklamní bannery ODS nabízející lepší život. Sice již s některými kandidáty, kteří se postupem času stali poslanci, anebo zase s bývalými poslanci, kteří svůj mandát neobhájili. Každopádně ODS se podle názorů kolemjdoucích již připravuje na (nějaké) volby. Asi parlamentní. Jistě mimořádné.

Mezi studenty při stávce: To nemůže Zeman ustát. Demokratickému bloku není umožněno vládnout. Dvojití, trojití agenti. Hrdinní Slováci. Pauza na cigaretu...
Foto: Václav Fiala
Popisek: Výstražná stávka studentů v Plzni

Odmyslíme-li si větší koncentraci mládeže, využívající stávkovou půlhodinku k zakouření si před budovou školy nebo k nákupu svačiny či pití, je běžné poledne.

Kdo má rozum, podporuje!

Před plzeňskou konzervatoří je několik desítek mladých lidí, z okna vykukující pedogogové a ředitel „na dlažbě“, všichni ujišťující mladé lidi, že mají jejich podporu. Bez velkého zájmu kolemjdoucích, ale o to halasnější skupinka neformálně klábosila o všem možném, jen nějak moc ne o politice a aktuální situaci.

Taktéž i před Pedagogickou fakultou Západočeské univerzity v Plzni vyšla skupinka mladých se vyfotit a nabídnout několika málo kolemjdoucím podpisové archy. Jako i na jiných místech se podepisovalo za obranu České televize, proti porušování ústavy, proti estébákům ve vládě, proti Zemanovi, proti Babišovi, proti Rusku, za euro a tak dále a tak podobně.

Resetovat

Podle oblečení dobře situované starší dámy škádlily protestující, aby příště přivedli i ty, kterým se na ulici moc nechtělo, protože by mohli být nazýváni stávkokazi. Studenti vyšších ročníků a hlavně univerzity „školili“ omladinu, že vláda v demisi je takový pololegální patvar a že Babišovi náramně vyhovuje mít na všech resortech své lidi v pozici ministrů, aby pak mohl ovládat celou republiku a byl skutečným neomezeným oligarchou. V diskusích se odsuzovaly útoky čínsko-soukupovského Barrandova na Českou televizi, negativní působení proruských alternativních webů, kterým je potřeba jednou provždy „utnout tipec“. Vysvětlovali také, že Ondráček není Vondráček, neb ten první, komunista, se již zbaven svého postu coby hlavního dohlížitele na GIBS a ostatní ozbrojené složky, vzdal, ale ten druhý, Vondráček, za ANO, by měl také „letět“, protože je Babišův slouha.

Hrdinní Slováci, aneb My tady pojedeme dál…

Poslouchajíc tyto debaty se těch pár naslouchajících lidí muselo stát schizofrenními, protože padala slova o dvojitých a trojitých agentech a neutuchající vůli Demokratického bloku, opozice, kterému z Hradu není umožněno vládnout a vypořádat se s agenty Kremlu, StB a KGB. Vysoce se oceňovali „hrdinní Slováci“, kteří poslechli svého milovaného prezidenta a odstranili neoblíbeného sociálního demokrata Fica. Také SPD byla na tapetě, a jejich nedávno zvolení poslanci by podle názoru omladiny měli minimálně okamžitě složit mandáty ve prospěch ODS a TOP 09. O Pirátech nepadla ani zmínka, ale možná že v jiných místech to bylo právě naopak… Rovněž KSČM by se podle některých mladých měla okamžitě zakázat, rozpustit a její členové by se již nikdy neměli organizovat. Hlava státu by měla najít poslední špetku rozumu a odstoupit, protože takový tlak, který se bude pravidelně vytvářet, nemůže ustát a je potřeba si rychle změnit image, protože v EU máme „z ostudy kabát“.

Každopádně šlo o určitý happening a podle reakce ODS předvolební boj právě začal. Vlastně téměř bezprostředně po tom, co jeden takový skončil.

ODS narychlo postavila reklamní poutače z ještě předvolební doby. Foto: Václav Fiala


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…