Michal Hašek má důvod k radosti. Je stále nejoblíbenějším hejtmanem

29.04.2016 12:41

Agentura SANEP zveřejnila další z řady průzkumů, který monitoruje oblíbenost hejtmanů v České republice. Žebříčku i nadále kraluje hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, jehož práci oceňuje téměř padesát procent respondentů. Na opačném konci žebříčku popularity najdeme pražskou primátorku Adrianu Krnáčovou (ANO), která si však proti únorovému průzkumu polepšila. Už není úplně poslední, ale jen předposlední.

Michal Hašek má důvod k radosti. Je stále nejoblíbenějším hejtmanem
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Michal Hašek

„V čele hodnocení představitelů územně samosprávných celků – krajů – mezi něž patří i hl. město Praha, je již jeden rok hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek. Ten i s aktuálním ziskem v souhrnu 49,4 % kladných hlasů obyvatel Jihomoravského kraje zůstává nejoblíbenějším hejtmanem. Oproti únorovému šetření společnosti SANEP M. Hašek posílil o jednu desetinu procentního bodu. ... Jako odraz ze dna lze vnímat postup z dlouhodobě poslední pozice na aktuálně předposlední čili třinácté místo první ženy v čele pražského magistrátu, pražské primátorky Adriany Krnáčové s aktuálním ziskem 18,6 % kladných hlasů. Adriana Krnáčová si tak oproti únoru polepšila o 3,8 procentního bodu, což je největší nárůst ze všech hodnocených představitelů územně samosprávných celků – krajů,“ píše agentura.

Na posledním místě tentokrát skončil sociálnědemokratický hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc. Může to souviset s tím, že Francž už nebude pozici hejtmana obhajovat. SANEP také spekuluje, že za poklesem obliby hejtmanů z řad ČSSD může být i chování předsedy strany a premiéra Bohuslava Sobotky v kauze Altner.

Na druhém místě v žebříčku popularity skončil nejmocnější muž Jihočeského kraje Jiří Zimola (ČSSD), kterému důvěřuje 48,8 procenta dotázaných, a na třetím místě se ocitl komunistický hejtman z Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček se ziskem 48,7 procenta kladných hlasů respondentů. Pak ovšem přichází skok. Na čtvrtém místě totiž toho času pobývá středočeský hejtman Miloš Petera, kterému důvěřuje 37,9 procenta občanů.

Pod třiceti procenty popularity se ocitl na devátém místě pobývající hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajš (ČSSD) s 29,8 procenta. Jen o desetinu méně obdržel desátý Martin Netolický z téže strany a Pardubického kraje. Jedenácté místo patří zlínskému hejtmanovi Stanislavu Mišákovi (ČSSD), jenž obdržel 23,9 procenta kladných hlasů. Dvanácté místo obsadil Martin Havel z Olomouckého kraje s 20,2 procenta a Krnáčová s Francem na hranici 20 procent kladných hlasů nedosáhli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…