Michal Hašek promluvil: Vydírali mě

08.02.2017 10:41

Ke kauze Jany Mrencové se ve videorozhovoru pro server Blesk.cz vrátil bývalý jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD). Vůbec poprvé zveřejnil informaci o pokusu o vydírání, který se dle jeho slov stal před volbami. Pokus politik okamžitě oznámil prostřednictvím Krajského úřadu Policii ČR.

Michal Hašek promluvil: Vydírali mě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Hašek v současné době působí v advokacii. „Je to velká změna. Od roku 2002 jsem byl v politických funkcích na nejvyšší úrovni. Opustil jsem vrcholovou politiku po 15 letech. Přechod do soukromé sféry pro mě byl tedy něčím novým,“ uvedl s tím, že má v současné době hodně času na rodinu. Do práce v advokátní kanceláři se však doslova ponořil. 

V krajských volbách skončila ČSSD jako třetí. „To byla jednoznačně prohra. Nebudu se tvářit, že je to jinak. Pomohl jsem vyjednat koalici a prakticky z těch nejvyšších pozic ve vedení kraje jsem odešel. I já jsem přispěl některými chybami k tomuto výsledku,“ dodal Hašek. „Nebudu kandidovat na žádnou volenou funkci na sjezdu ani do Poslanecké sněmovny,“ prozradil také Blesku.cz. Sociální demokracii chce ale dále pomáhat.

Video najdete ZDE.

Hašek poskytl vyjádření také k aféře kolem neexistující mluvčí Lucie Proutníkové. „Byla to pseudoaféra. Jsem rád, že se jí zabývá policie, neboť se oddělí zrno od plev. Došlo totiž tehdy i k pokusu o vydírání. Podal jsem trestní oznámení a dosud to policie šetří,“ sdělil Hašek.

„Existovala nějaká osoba se jménem Proutníková, podle médií je to fiktivní osoba, já si myslím, že to byl někdo z okruhu paní Jany Mrencové, ale to by měla vysvětlit ona. Její agentura pro kraj pracovala. Prakticky dodávala PR služby, mediální poradenství, semináře, mediální tréninky. Myslím si, že ten problém byl v tom, že někdo chtěl Mrencovou použít jako klacek na Haška a na sociální demokracii,“ podotkl Hašek.

„To, co se ještě negativně na volebním výsledku podepsalo, byla protikampaň podnikatele Radima Jančury poslední týden před volbami. Pan Jančura oblepil nelegálně Jihomoravský kraj plakáty a billboardy, použil moji fotografii, ke které neměl autorská práva,“ zvažuje Hašek dokonce žalobu.

Komentář Michala Haška ZDE.

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…