Michal Hašek se vrátil z Ruska. A nakopal odpůrce Zemana, novináře i Babiše

07.11.2014 15:42

Hejtman Jihomoravského kraje se po návštěvě Ruska vrátil do České republiky a nestačil se divit. Novináři tady rozebírají vulgarity prezidenta Zemana, jako by to byla nejzásadnější věc na světě. Chystá se prý i další probouzení starých bolestí. A do toho všeho vstoupil ještě Andrej Babiš. Přitom podle Haška musíme řešit důležitější věci.

Michal Hašek se vrátil z Ruska. A nakopal odpůrce Zemana, novináře i Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš s Michalem Haškem

Na sociální síti Facebook se Michal Hašek (ČSSD) vyjádřil k tomu, co se děje v Česku. Po návratu z Ruské federace jen nechápavě kroutí hlavou nad tím, co to zase provádějí česká média. Všímají si toho, jak se vyjadřoval prezident Miloš Zeman v Hovorech z Lán, jako by to byla ta nejdůležitější věc na světě.

Virtuální realita českých médií a skutečnost

„Vrátil jsem se z Kazaně a musím po týdnu, kdy jsem byl pracovně mimo ČR, říct, že je neuvěřitelné, jakou virtuální realitu u nás vytvářejí média, v podstatě si sama vystačí. Pátý den mlácení prázdné slámy o tom, co a jak řekl prezident známý svojí kontroverzností, k tomu výčet jiných politiků a jejich stejně kontroverzních výroků z novin, má člověk pocit, že tohle je aktuálně největší problém ČR a lidí u nás. Myslím, že to není pravda. Potřebujeme řešit stimulaci růstu ekonomiky, příchod investorů a tvorbu nových pracovních míst, stavět malometrážní byty pro seniory či startovací byty pro mladé rodiny, řádně vybírat daně a spravovat stát namísto bezobsažných výkřiků, že bude líp. Kdy a komu?“ ptal se Hašek.

Aby toho nebylo málo, Česká televize se opět chystá vysílat „pohádku o puči v ČSSD“, rok poté. Hašek má přitom za to, že se situace ve straně uklidnila a klade si otázku, kdo má zájem na tom otvírat staré rány. Celá strana prý stojí za předsedou Sobotkou, protože nejde o „skupinu sebevrahů“, která by se chtěla zbavovat premiéra. Oznámil také, že se nehodlá ucházet o žádnou vysokou funkci v ČSSD, hodlá se naplno věnovat práci hejtmana. Přesto si neodpustil jednu poznámku na účet ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera (ČSSD).

„Ukáže zítra ČT záběry demonstrantů u Pražského hradu (jak později sami přiznali povětšinou lidi z TOP 09 a lidí kolem Jiřího Dienstbiera) či Brna (organizovaných i s dodanými transparenty, se zapojením spolustrůjců pozdější porážky ČSSD v Brně Matěje Hollana a Svatopluka Bartíka)?“ pokračuje jihomoravský hejtman.

Je neuvěřitelné, co si Babiš dovolí

Chladným ho nenechala ani přestřelka, která se v posledních hodinách odehrává mezi ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem (ČSSD) a ministrem financí Andrejem Babišem (ANO).

„Je neuvěřitelné, co si koaliční partner dovoluje vůči ministru zdravotnictví S. Němečkovi, chci ujistit jeho i premiéra, že oba mají podporu hejtmanů, určitě těch za ČSSD," uzavřel Hašek.

Co napsal Michal Hašek:

Hezké odpoledne, vrátil jsem se z Kazaně a musím po týdnu, kdy jsem byl pracovně mimo ČR říct, že je neuvěřitelné, jakou virtuální realitu u nás vytvářejí média. V podstatě si sama vystačí. Pátý den mlácení prázdné slámy o tom co a jak řekl prezident známý svoji kontroverzností, k tomu výčet jiných politiků a jejich stejně kontraverzích výroků. Z novin má člověk pocit, že tohle je aktuálně největší problém ČR a lidí u nás. Myslím, že to není pravda. Potřebujeme řešit stimulaci růstu ekonomice, příchod investorů a tvorbu nových pracovních míst, stavět malometrážní byty pro seniory či startovací byty pro mladé rodiny, řádně vybírat daně a spravovat stát namísto bezobsažných výkřiků, že bude líp. Kdy a komu? Další virtuální realitou,kterou zítra podpoří i ČT bude vzpomínkové pásmo "Rok poté" k povolební situaci v ČR a ČSSD po mimořádných volbách do PSP na podzim 2013. Koho to zajímá jako aktuální problém kromě sypačů soli do poměrně solidně zhojených ran ČSSD? Uvidíme znovu pohádku o 4. proradných lumpech a jednom napraveném hříšníkovi z lánského zámku? ČSSD čeká na jaře sjezd a je nepochybné, že strana napříč podpoří a podrží nynějšího premiéra a předsedu Bohuslava Sobotku, protože nejsme kaskadéři s osudem země i nynější vládní koalice. Ukáže zítra ČT záběry demonstrantů u Pražského hradu (jak později sami přiznali povětšinou lidí z Top09 a lidí kolem Jiřího Dienstbiera) či Brna (organizovaných i s dodanými transparenty, se zapojením spolustrůjců pozdější porážky ČSSD v Brně Matěje Hollana a Svatopluka Bartíka)? Odmítl jsem účinkovat v takové šarádě s předem daným obsahem i závěrem. Minulost jsem uzavřel odchodem z vysoké politiky a soustředím se na budoucnost a hejtmanskou práci. Chci co nejlepší volební výsledky ČSSD v budoucích, nejen krajských, volbách a na tom jsem připraven tvrdě pracovat nejen v Jihomoravském kraji. A nejenom mediálním mazačům schodů chci vzkázat-na žádnou vrcholovou funkci v ČSSD na březnovém sjezdu kandidovat nehodlám,ale nikoliv kvůli nim a jejich výmyslům, jsem totiž vůči vlastni straně , poučen z předchozích omylů, zodpovědný p.s. Je neuvěřitelné, co si koaliční partner dovoluje vůči ministru zdravotnictví S. Němečkovi, chci ujistit jeho i premiéra, že oba mají podporu hejtmanů, určitě těch za ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…