Michal Hašek velí krajům: Podpořme Rusnokovu vládu

02.08.2013 17:18

Šéf Asociace krajů ČR a místopředseda ČSSD Michal Hašek navrhuje v usnesení, aby kraje podpořily vyjádření důvěry vládě Jiřího Rusnoka a požádaly poslance, aby pro kabinet hlasovali. Liberecký hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj), který o návrhu usnesení informoval, to považuje za politizaci asociace. Hašek takovou interpretaci odmítá.

Michal Hašek velí krajům: Podpořme Rusnokovu vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

 "Konstatuji, že stejně jako v případě volby prezidenta České republiky odmítám snahu o zatažení zájmového sdružení krajů, kterým by AK ČR měla být, do výhradně politického rozhodování, jež je plně v kompetenci Parlamentu ČR," uvádí v tiskovém prohlášení Martin Půta.

Podobné kroky jsou podle něj snahou učinit z asociace "jakousi třetí komoru Parlamentu a paralelní centrum politikaření", což odmítá jako zneužití jejího poslání. Podle stanov má prý organizace být nestranická a nevládní. Proto se hlasování o návrhu usnesení Půta nebude účastnit.

Michal Hašek, který se podporu úřednické vlády snaží prosadit v sociální demokracii, s takovou interpretací nesouhlasí. "Žádná politizace to není, já myslím, že pro kraje je důležité, jaká vláda vládne České republice," řekl politik, podle něhož by o politizaci šlo, kdyby bylo usnesení směřováno k jedné politické straně.

Stanovisko Půty prý bere na vědomí, vyjádřit se budou moci i ostatní. Zatím se podle něj diskutuje, rozhodnutí by mělo padnout začátkem příštího týdne. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…