Michal Horáček: Proč mám rád peníze. Petr Hapka nikdy nepracoval

16.08.2017 7:00

Textař Michal Horáček se pro server Luxusni–Bydleni–Praha.com rozhovořil o tom, proč by se měl stát prezidentem. Jedním z mnoha důvodů, proč se o roli hlavy státu uchází, je podle jeho slov skutečnost, že mu jde o vnímání lidí. Kromě prezidentování se však rozpovídal také o financích a svém přátelství se skladatelem Petrem Hapkou.

Michal Horáček: Proč mám rád peníze. Petr Hapka nikdy nepracoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Horáček

Horáčka v současné době nejvíce zaměstnává jeho intenzivní kampaň. „Řídím to. Nejsem produktem marketingové agentury. Konkrétně se to projevuje hlavně tak, že už třináct měsíců jezdím po celé zemi. Navštívil jsem desítky a desítky různých měst, městeček a vesnic a úplně zapadlých koutů a všude navštěvuji lidi. Je to náročné v tom smyslu, že je chci co nejvíc a co nejpozorněji vnímat,“ nechal se slyšet Horáček.

Původní text ZDE

Svou kandidaturu zdůvodňuje tím, že si řekl, že takhle to dál nejde. „Netýká se to jen toho, jak funkci prezidenta vykonává současný pan prezident, i když nekultivovanost nejen jeho, ale celé naší politické scény je alarmující. Nejde jen o to, vystříhat se vulgarit, to je v podstatě povrchní věc. Součástí kultivovanosti je i otevřenost, transparentnost, a to všech politických struktur a každého politika,“ řekl jasně Horáček. Poslední kapkou pro jeho rozhodnutí bylo prý to, když současná hlava státu Miloš Zeman přijel do Číny a tam sdělil, že se jede učit, jak stabilizovat společnost. 

Své pak řekl i ke spolupráci se skladatelem Petrem Hapkou. Přátelství mezi nimi prý bylo dynamické. „On byl nevyzpytatelný. Opovážlivě spoléhal na milost boží a vždycky čekal, že shora dostane ten nápad, že mu to bude dáno. Takže nikdy nepracoval. Nepamatuju si Petra Hapku, že by pracoval. Ale jakmile dostal nápad, sedl ke klavíru a do umdlení se tomu věnoval, ale strašně ho to bavilo, a za práci to nepovažoval. Ale to jsem nikdy pořádně neviděl,“ řekl jasně Horáček. 

Závěrem pak prezidentský kandidát sdělil, co pro něj znamenají peníze. „Peníze otevírají velkou věc, které se říká svoboda. Třeba svobodu zvolit tu nejlepší školu, když můžete. Nebo svobodu nechat se léčit u nejlepších doktorů. A svobodu cestovat po světě. A svobodu věnovat svůj čas tak, jak si sama přejete, a ne tak, jak vám to někdo nakázal. Otevírá to ohromné možnosti, a proto já si peněz moc vážím. Už proto, že vznikají z nějaké tvůrčí činnosti. To ale neznamená, že by to byla nějaká modla, která by mě omezila a diktovala mi, to zase ne,“ zmínil s tím, že je používá zkrátka jako nástroj, jako klíč ke dveřím ke svobodě. On sám nejvíc utrácí za cestování a knihy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…