Michal Horáček jasně: Do kampaně za zvolení prezidentem vložím své desítky milionů korun

25.05.2016 6:30

Hudebník, textař a antropolog dává jasně najevo, že to s kandidaturou na prezidenta myslí vážně. Do kampaně za své zvolení je připraven vložit desítky milionů korun. Informuje o tom server časopisu Týžděň. Pokud tedy Miloš Zeman oznámí, že se definitivně rozhodl mandát obhájit, bude mít pravděpodobně nejméně jednoho protikandidáta. Jakým by chtěl být Horáček prezidentem?

Michal Horáček jasně: Do kampaně za zvolení prezidentem vložím své desítky milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Textař Michal Horáček

Anketa

Připadá pro vás v úvahu Michal Horáček coby kandidát na prezidenta?

6%
94%
hlasovalo: 20275 lidí

„Už dlouho byly na Facebooku stránky vybízející k mé kandidatuře, které podpořily tisíce lidí. A když vystupuji s kolegy na různých místech republiky s recitálem, který shrnuje moji písňovou tvorbu za 33 let, často poslouchám podobné výzvy. Možná to čtu špatně, ale měl jsem dojem, že se moje případná kandidatura stává tématem i pro lidi, které ani neznám. Takže když se mě na prezidentskou volbu 2018 nedávno zeptal moderátor Martin Veselovský v internetové televizi DVTV, upřímně jsem odpověděl, že možné to je,“ vysvětlil.

Definitivně se však Horáček rozhodne v březnu 2017, až konečné slovo vyřkne i současný prezident Miloš Zeman. Je připraven kampaň financovat z vlastní kapsy. Nebylo by však od věci, kdyby mu na kampaň přispěli i lidé, kteří ho ke kandidatuře vyzývají, byť by to bylo jen v řádu stovek korun. Zdůraznil, že pokud na to opravdu dojde, svůj pokus vezme vážně, obětuje mu všechen čas a půjde za vítězstvím.

Jestliže se to opravdu podaří a Horáček bude zvolen, hodlá vystupovat jako prezident moderátor. Vládu máme od toho, aby tvořila a směřovala politiku státu, zatímco český prezident je spíš člověk, který má předkládat dlouhodobější vize a moderovat diskusi na politické scéně, především v čase krizí.

Celý rozhovor najdete zde.

„Víme, že jsou tyto kampaně finančně náročné. Nedá se to vyhrát pouze penězi, zvlášť když za jiným kandidátem bude stát například velká ruská naftová společnost. Slyšel jsem o legislativním návrhu, aby existoval pevný strop pro výdaje na kampaň – 40 milionů korun pro kolo první, 10 milionů pro druhé. To bych považoval za rozumné,“ pokračoval Horáček.

Rád by do prezidentského klání vstoupil tím, že by získal 50 tisíc podpisů občanů. Zákon mu ale umožňuje vstoupit do boje jako kandidát některé z parlamentních stran. Nebojí se, že by na něj během kampaně vytáhli nějakého kostlivce ze skříně. Žádného zásadního tam prý nemá, byť za socialismu zfalšoval úřední dokument a s jeho pomocí se chtěl dostat do USA. Dostal za to podmíněný trest a dodnes je na svůj počin hrdý.  

S českými politiky si prý netyká a osobně v podstatě žádného z nich nezná. Až na Václava Klause, se kterým chodí do stejného tenisového klubu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…