Michal Uhl, který bojoval s Hermanem o ÚSTR: Bavím se, jak tato ikona dobra bude vládnout s estébáky

25.12.2013 14:59

Radní Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) Michal Uhl na svém facebookovském profilu vtipkoval, že už rok pracuje v PR teamu Daniela Hermana. Odvolaný šéf ÚSTRu se zanedlouho s největší pravděpodobností stane ministrem kultury za KDU-ČSL. Završila by se tak mediální přestřelka mezi Hermanem, členy rady a sociální demokracií. ČSSD Herman obvinil, že přispěla k jeho odvolání. Upozorňuje server prvnízprávy.cz.

Michal Uhl, který bojoval s Hermanem o ÚSTR: Bavím se, jak tato ikona dobra bude vládnout s estébáky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Uhl

Podle Uhla se podařilo díky „fingovanému konfliktu“ udělat z neznámého mluvčího republikovou hvězdu v boji dobra se zlem.

„Díky mé usilovné práci se stal nejen poslancem, ale dokonce to vypadá i na ministra. Řešíme poslední 'provozní' problém, jak přemostit situaci, že ve vládě budeme sedět s pučisty a StBáky. Poradíte nám?“ ptá se s nadsázkou Uhl na svém profilu.

Co bylo, bylo. Nebudeme soudit kroky ministrů svých partnerů z koalice

Napravený pučista z ČSSD Milan Chovanec na to reagoval: "Jsme profesionálové. To, co bylo, bylo, a kroky ministrů svých koaličních partnerů budeme soudit podle jejich působení ve vládě. Nebudeme si ty personálie kádrovat.“ Chovanec s nominací Hermana prý nemá vůbec problém. Sám je aspirantem na funkci ministra vnitra.

Prvnízprávy.cz připomínají, že Herman se soudně domáhá rozhodnutí, že jeho odvolání z čela ÚSTRu bylo neplatné.  Chce dosáhnout i toho, aby se zneplatnilo jmenování některých členů Rady, kteří se ovšem zasadili o jeho sesazení.

Uhl zase stojí za trestním oznámením na Hermana kvůli podezření z porušení povinnosti při správě cizího majetku a zneužití pravomoci úřední osoby.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…