Michaláková má ve Štrasburku slušné šance. Norská sociálka tam prohrává dost často, říká právnička

10.10.2015 17:08

Norská právnička Evy Michalákové Janne Fjelnsethová je přesvědčena, že kauza její klientky skončí u Soudu pro lidská práva ve Štrasburku, kde Norsko už nejednu kauzu prohrálo. Eva Michaláková má prý slušnou šanci, že zvítězí. Nesmí však zanedbat jednu věc.

Michaláková má ve Štrasburku slušné šance. Norská sociálka tam prohrává dost často, říká právnička
Foto: wikipedia
Popisek: Norská vlajka

Janne Fjelnsethová ve vyjádření pro server iDnes.cz konstatovala, že její klienta Eva Michaláková nakonec může zvítězit ve sporu o své syny, kteří nyní žijí v Norsku. V současné chvíli sice platí, že Eva Michaláková sice ztratila rodičovská práva ke svým synům, ale to se ještě může změnit.

Vůbec bych se nedivila, kdyby případ ve Štrasburku skončil. Myslím si, že paní Michaláková má dobrou šanci. Norský stát tam v dřívějších kauzách prohrával. Prohrál případ, kdy Barnevern odebral dítě od biologické matky šest dnů po porodu,“ uvedla právnička Fjelnsethová. Důležité prý je, že podporu matce ve sporu vyjadřuje i český stát. V podobných případech z jiných zemí to prý není zdaleka tak obvyklé.

Sama Michaláková dala najevo, že se na Soud pro lidská práva obrátí, pokud neuspěje jinak, protože je připravena se až ve Štrasburku domáhat toho, aby mohli oba chlapci přijet do Česka a být zde vychováváni. Než se ale případ dostane až do Štrasburku, bude to chvíli trvat, obě strany se totiž mohou odvolávat ještě u norských úřadů a na zmíněnou poslední instanci v Evropě dojde pravděpodobně až příští rok.

Paní Michaláková se musí starat o to, aby verdikt norské strany nenabyl právní moci, jakmile by totiž mladší z bratrů Michalákových mohl být adoptován, ztratil by české občanství. Zůstalo by mu jen norské, což by celou kauzu notně zkomplikovalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…