Michálek nahlížel pod pokličku, vrátilo se mu to. Přišla výzva, aby doložil svá slova

07.05.2021 20:09

Pirát Jakub Michálek to chtěl natřít ministryni Benešové, ale lidi ho natřeli zpátky. Chtěl se zastat Bradáčové se Zemanem, a dostalo se mu slov o Urválkovi a trockistech. Obvinil Benešovou z vymýšlení konspiračních teorií o výbuchu ve Vrběticích, a přišla bomba od známého odborníka. „Doložte to, prosím!“ A co má státní zástupce Pavel Zeman společného s restitucemi? Z toho zamrazí.

Michálek nahlížel pod pokličku, vrátilo se mu to. Přišla výzva, aby doložil svá slova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jakub Michálek

Pirátský poslanec Jakub Michálek se opřel do ministryně spravedlnosti Marie Benešové. Svou funkci prý využívá k vyřizování osobních účtů, donášení drbů a nevěnuje se své práci. Rozzuřila ho zejména kárná žaloba, kterou se kvůli Vrběticím rozhodla ministryně podat na nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana.

Anketa

Komu víc věříte?

hlasovalo: 14811 lidí

Michálek na svém facebooku napsal: Nahlédněte pod pokličku, jak si ministryně Benešová vyřizuje osobní účty: Vláda nejdřív pozvala Pavla Zemana, aby se účastnil jednání o Vrběticích. Tomu paní Benešová přihlížela. Následně nejvyššího státního zástupce obvinila, že vyzradil neveřejné informace z trestního řízení.“

Státní zástupce Zeman 19. dubna na tiskové konferenci skutečně hovořil o trestním řízení týkajícím se výbuchů dvou muničních skladů ve Vrběticích i o podezření, že za nimi stáli dva agenti ruské vojenské tajné služby GRU. Podle Benešové však neměl o případu vůbec hovořit, a jednal tak v rozporu se zákonem.

Podle piráta Michálka chce Benešová  „odstřelit“ šéfku pražského vrchního státního zastupitelství Lenku Bradáčovou a nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. „Paní ministryně asi nemá nic jiného na práci než ostřelovat Lenku Bradáčovou a Pavla Zemana,“ píše Michálek. To, co ministryni skutečně zajímá, je podle piráta prý: „Donášet drby prezidentovi a premiérovi, vymýšlet konspirační teorie o Vrběticích nebo hájit dotace pro Agrofert. Jako zajištění na důchod to asi stačí, ale pro naši justici je to pohroma,“ píše dál ostře Michálek.

Přitom podle jeho názoru Benešová vůbec nestíhá prosazovat důležité zákony. „Nezvládla nic: Neprosadila slibovaný zákon o státních zástupcích ani o ochraně oznamovatelů korupce a možná nakonec nestihne ani transparentní výběr soudců. Reforma exekucí nebo digitalizace úřadu jsou fiaskem. A slibované elektronické náramky pro vězně? Máme jich asi 150,“ stěžuje si Michálek ještě závěrem.

Ne všichni se na problém ale dívají tak černobíle jako pirátský poslanec. Režisér a dokumentarista David Martínek pod Michálkovým příspěvkem sdílel článek ze serveru Hlídací pes, který upozorňuje na restituční kauzu rodiny Czernínů, kdy Nejvyšší státní žalobce Zeman z titulu své funkce několikrát zasáhl do vývoje kauzy, z níž může mít prospěch jeho známý, majitel rekreační nemovitosti a farmář Petr Habersberger. Zeman se měl dokonce za zájmy tohoto podnikatele přimlouvat u soudce mladoboleslavského okresního soudu Jana Czernina, s nímž se kvůli kauze sešel dokonce třikrát.

Ivan Šrámek Michálkovi pod jeho výplod s odkazem na dva nechvalně známé komunistické prokurátory zase napsal: „Evidentně vám nevadí prokurátorská mafie reprezentovaná Bradáčovou a Zemanem. Nejspíš počítáte, že vám půjde po volbách na ruku. Vstanou noví Polednové a Urválkové. Přesně podle Vašeho trockistického gusta.“

Odborník na Blízký východ Petr Markvart si všiml Michálkových slov o konspiracích okolo výbuchu ve Vrběticích. „Mohl bych slyšet, jaké vymýšlí paní doktorka Benešová konspirační teorie o Vrběticích? Prosím, prosím. Slyšel jsem toho za poslední dva týdny už tolik moc, a nemohu spolehlivě říci, že téměř vše byly právě ty konspirační teorie,“ napsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…