Migrace je kšeft pro neziskovky, trojský kůň terorismu. Viktor Orbán řádil na sjezdu evropských lidovců, byla u toho i Merkelová

01.04.2017 12:42

Mělo to být běžné setkání Evropské lidové strany dominující v Evropském parlamentu, jenže to by tam nesměl vystoupit maďarský premiér Viktor Orbán. Ten zavítal na setkání lidovců na Maltě a od podlahy jim promluvil do duše. Opravdu důkladně. Informuje o tom server německého deníku Bild. Orbán si za to vysloužil mohutný potlesk. Stejný potlesk si ovšem vysloužila i německá kancléřka Angela Merkelová.

Migrace je kšeft pro neziskovky, trojský kůň terorismu. Viktor Orbán řádil na sjezdu evropských lidovců, byla u toho i Merkelová
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Maďarský premiér Viktor Orbán se podle svých vlastních slov snažil otevřít kolegům oči a přesvědčit je, že aktuální migrační krize je opravdu nebezpečná.

„Migrace je trojský kůň terorismu,“ varoval Orbán. „Migrace není řešením našich problémů na pracovním trhu,“ pokračoval maďarský premiér zostra. „Migrace se stala výnosným obchodním artiklem pro neziskové organizace. ... Migrace dokazuje, že nově příchozí chtějí v Evropě žít v paralelních společnostech a odmítají se integrovat,“ nešetřil ostrými slovy Orbán.

Celý článek v němčině naleznete

Západ se podle Orbána cítí provinile už kvůli křížovým výpravám, ale také kvůli své koloniální minulosti. Jenže Evropané se nesmějí obviňovat a omlouvat stále dokola. Podle maďarského předsedy vlády nastal čas hájit vlastní občany, Kvůli evropské levici to prý nebude nijak snadné, ale podle Orbána čelíme migrační invazi a už je konečně načase se jí postavit.

Pravice musí v souboji s levicí obhájit Evropu

Hrází proti této migrační vlně by podle Orbána měla být právě Evropská lidová strana. Evropská levice chce podle maďarského premiéra Evropu změnit tím, že na naše území vpustí obrovské množství migrantů, ale pravice by to v zájmu obrany křesťanských hodnot neměla dovolit.  

„Levičáci mají jasný akční plán na proměnu Evropy. My bychom s těmito levičáky měli bojovat a vystupovat jako advokáti Evropy, kteří ponechají na našem kontinentě místo pro evropské hodnoty, naši národní hrdost, pro hodnoty rodiny a našeho sociálního státu. Pokud chceme zachovat Evropu jako to nejlepší místo na světě, musíme Evropu změnit,“ apeloval na své kolegy Orbán.

Následoval potlesk, Byl dlouhý a hlasitý.

Ke slovu se dostala i německá kancléřka Angela Merkelová. Uznala, že EU se nesmí tvářit jako by neměla žádné hranice, ale také si nesmí myslet. že se zcela uzavře světu. V dnešním globalizovaném světě je podle ní vše natolik propojeno, že kupříkladu osud Evropy a Afriky nelze vnímat odděleně. Merkelová apelovala na své kolegy, že je nezbytné Africe finančně pomoci. Stejně tak je třeba ponechat dveře otevřené těm státům Balkánu, které budou chtít vstoupit do EU.

Také Merkelová si vysloužila dlouhý a hlasitý potlesk. Vestoje. Byl tak dlouhý a hlasitý, že bylo všem jasné, že Evropská lidová strana dnes pravděpodobně nemá žádného jiného vůdce. Merkelová stále hraje prim, uzavírá Bild.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…