Migrant ohrabával, žena mu zlomila nos. Zdechovský ji chválil a našli se dobráci, kteří... Europoslanec vám poví sám

15.01.2019 13:51

Napsal jsem, že žena má právo se bránit agresorovi, a už na mě přišly udavačské e-maily do Bruselu, že nejsem loajální k EU, posteskl si europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

Migrant ohrabával, žena mu zlomila nos. Zdechovský ji chválil a našli se dobráci, kteří... Europoslanec vám poví sám
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Na silvestra bylo před vídeňskou radnicí hodně živo. Tradičných oslav přelomu roku zneužil v hlavním městě našich jižních sousedů Afghánec, který se proplétal davem a obtěžoval ženy. Jedné z nich osahával pozadí. Mladá dáma si to ale nenechala líbit a zlomila nenechavci nos. Rakouská policie však řešila nejen fakt, že si Afghánec dovolil obtěžovat ženy, ale zabývala se i otázkou, zda zákrok, která mladá žena proti agresorovi použila, nebyl nepřiměřený. Pokud by stanula před soudem a soud by došel k závěru, že se nebránila adekvátně, hrozil mladé ženě např. finanční postih.

Anketa

Považujete Jana Palacha za hrdinu?

13%
hlasovalo: 19236 lidí

Na sociálních sítích se zvedla vlna solidarity s mladou ženou. Informoval o tom server rakouského deníku Kronen Zeitung a českým čtenářům informaci předal server ParlamentníListy.cz.

Europoslanec Tomáš Zdechovský napsal k případu na blogu iDNES.cz komentář, v němž prohlásil, že žena má právo se proti takovému „grázlovi“ bránit. A pokud je onen „grázl“ cizinec, mohlo by být jeho chování důvodem k urychlené deportaci pryč ze země.

Ale co se nestalo. Europoslanec si posteskl, že si v reakci na svůj text vyslechl celou řadu kritických komentářů, v nichž ho lidé označovali za xenofoba, který nepatří mezi lidovce, nýbrž do hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury, a že není loajální k EU. Do Bruselu prý dokonce dorazily „udavačské e-maily“.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Zdechovský si však i dnes trvá na svém. „V éře webů a sociálních sítí se takové události stejně neutají, a naopak to povede k přehánění a nejdivočejším spekulacím. A pokud budou problémy přehlížet politici demokratických stran, tak se jich chopí extremisté, kteří z nich umí vytěžit politické body,“ napsal na sociální síti Facebook. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…