Migrant zkoušel znásilnit Rakušanku na skutečně podivném místě. Dostal nakopáno, pak utekl

14.05.2018 19:48

Jen díky bdělosti náhodného kolemjdoucího unikla v rakouském Linci žena znásilnění. Pachateli, pravděpodobně pocházejícímu z Blízkého východu, se podařilo uniknout.

Migrant zkoušel znásilnit Rakušanku na skutečně podivném místě. Dostal nakopáno, pak utekl
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čekající na oběd

Neznámý muž, který podle popisu napadané ženy pocházel z Afghánistánu či Sýrie, si vybral k útoku na šestatřicetiletou ženu skutečně „příhodné“ místo. V noci ze středy na čtvrtek nejprve ženu pronásledoval z křižovatky Lederergasse-Prunerstraße, aby ji dostihl na konci zdejší parku. K napadení potom došlo přímo před budovou vyšší krajského soudu. Policie v Linci nyní dělá vše proto, aby mohla pachatele právě do této budovy brzy předat.

Před soudem bude čelit obviněn z napadení a pokusu o znásilnění. Že zůstalo jen u pokusu, může žena děkovat svému odhodlání a také náhodnému kolemjdoucímu. Šestatřicetiletou ženu neznámý pachatel přepadl zezadu a odtáhl do blízkého křoví. Tam se s ní chvíli přetahoval a mimo jiné ji také roztrhl kalhoty. Žena se však nedala a vedle hlasitého křiku uštědřila násilníkovi několik úderů do obličeje.

Celý text v němčině je ZDE.

Její křik zaslechl šestnáctiletý hoch, který se pohyboval v místě incidentu. Neprodleně přispěchal ženě na pomoc a pomocí dobře mířeného kopu srazil útočníka k zemi. Nicméně poté se postavil opět zpátky na nohy a místo činu spěšně opustil. Policie nyní hledá svědky napadení a pátrá po přibližně pětadvacetiletém muži s tmavými vlasy i očima. Jak již bylo zmíněno, podle ženy šlo pravděpodobně o Afghánce, Syřana či prostě migranta ze země z Blízkého východu.

K jeho odhalení by mohla přispět jeden z dobře mířených úderů, kterými jej žena počastovala. Podle jejího svědectví zůstal na mužově obličeji viditelný šrám, který se bude hojit několik příštích dní. Mladík „záchranář“ a napadená žena po opuštění místa činu narazili na policejní hlídku, kterou informovali o směru útěku pachatele, a podrobnější informace předala žena policistům na blízké vyšetřovně. K jeho dopadení však doposud nedošlo.

Nejde zdaleka o první případ pokusu či dokonaného znásilnění, které se v Linci od začátku migrační krize uskutečnilo. Ke konci loňského roku například před soudem stanuli dva muži z Blízkého východu, kteří několik měsíců před tím znásilnili mladou ženu. K neméně závažnému případu došlo v Linci o deset měsíců dříve, kdy se obětí sexuálního zneužití ze strany afghánského migranta stala žena, která trpěla „mentální nedostatečností“.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…