Migranti mají koronavirus! A Afrika zavírá hranice... K čemuž Štefec říká toto. Nekorektně

18.03.2020 7:21

Zprávy o Evropě zmítané epidemií koronaviru se šíří po celém světě. A docházejí až k těm, kteří doposud vnímali tento kontinent jako bohatý ráj na zemi. Výsledkem je, že africké země, které až doposud nebránily přesunu svých obyvatel do Evropy, nyní zavírají hranice a odřezávají jakékoliv kontakty.

Migranti mají koronavirus! A Afrika zavírá hranice... K čemuž Štefec říká toto. Nekorektně
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

Několik afrických zemí v reakci na epidemii zcela uzavřelo své hranice. Jedná se o Jihoafrickou republiku, Alžírsko, Tunisko, Maroko, Pobřeží slonoviny, Čad, Keňu, Ghanu a Ugandu. Další velmi pravděpodobně budou přibývat.

Český bezpečnostní analytik Jaroslav Štefec k tomu poznamenal: „Nevidím ani nejmenší důvod pro to, aby jim Evropa neodpověděla stejně. K nám do Evropy se chce aktuálně dostat podstatně víc Afričanů, než je Evropanů, kteří snad touží dostat se do Afriky.“

Zásadní problémy řeší v Německu, kde množství imigrantů z Afriky a Asie stále žije v detenčních zařízeních a na které dopadá epidemie koronaviru velmi tvrdě. Naposledy v úterý večer se objevila zpráva, že se virem mělo nakazit celkem 13 žadatelů o azyl.

Anketa

Měla by policie pokutovat občany, kteří během současných opatření např. skupinově popíjejí v parcích?

96%
4%
hlasovalo: 21778 lidí

Do karantény kvůli tomu bylo dáno azylové centrum v durynském městě Suhl, kde se imigranti proti opatření vzbouřili.

Patnáct až dvacet lidí, jak popisuje s odkazem na německé zdroje web iDNES.cz, v azylovém centru na protest zatarasilo přístup k jídelně. Před sebe vystrčili malé dítě, aby proti nim nemohla zakročit policie. Ta nakonec situaci vyřešila dialogem.

Již o víkendu se měli někteří žadatelé o azyl pokusit středisko opustit, navzdory vyhlášené karanténě. Přitom měli po policistech házet různé předměty.

Podezření existuje u dalších 31 žadatelů o azyl. Spolkový úřad pro migraci a uprchlíky proto zostřil podmínky pro podávání žádosti o azyl. Nově se požaduje negativní výsledek testu na koronavirus, nebo 14 dní v karanténě.

reklama

autor: jav

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…