Migranti plují do Anglie. Farage: Dělejte něco! Kašlete na OSN

11.08.2020 12:55

Britský brexitář Nigel Farage se vrhl na téma migrace. Země pod vládou Alžběty II. totiž prý čelí „letní invazi“, protože se do ní plaví migranti z Francie na člunech. A chce, aby s tím premiér Boris Johnson něco udělal. Ne aby poslal lodě do kanálu La Manche, ale aby k problému přistoupil po australsku.

Migranti plují do Anglie. Farage: Dělejte něco! Kašlete na OSN
Foto: Repro Youtube
Popisek: Bývalý britský europoslanec Nigel Farage

Britský politik Nigel Farage již není europoslancem, tomuto společenství již spolu se svými kolegy zamával britskými vlajkami, k nespokojenosti předsedající europoslankyně, a pak se rozloučil.

Anketa

Podporujete záměr EU, aby muž musel být dva měsíce povinně na rodičovské dovolené (Jinak by se zkrátila doba čerpání) ?

hlasovalo: 9768 lidí
Starost o osud Velké Británie mu však zůstala. A nyní se zaměřil na téma migrace. O migrantech, kteří přistáli na pobřeží, se většinou mluví v souvislosti s Řeckem, nicméně i Británie, dle Farage, řeší tento problém, protože na ostrovy se migranti dostávají v gumových člunech plavbou přes kanál La Manche. Své námitky a výzvu k akci Nigel Farage sepsal pro deník The Telegraph.

Brexitový politik předně upozornil, že ministr Philp slíbil, že migranti „budou čelit následkům“, ale podobná slova už zazněla od Borise Johnsona před rokem, kdy tvrdil, že migranti budou vráceni do Francie. „Ale podívejte se na poslední statistiky, ve čtvrtek připlulo 235 migrantů, v pátek 146 a v sobotu 150,“ upozorňuje Farage s tím, že prohlášení jsou bez vyvinuté činnosti prázdná.

„Letní invazi“ prý předpověděl a vzhledem k tomu, že dohromady se zatím připlavilo údajně až 4000 migrantů, tak nikdo nemůže říci, že se mýlil. Připojil i video z pláže v Kentu, na které se zřejmě vylodila rodina i s dětmi.

Farage uvedl, že pro Británii se jedná o ponížení, zvláště když téma ochrany vlastních hranic bylo jedním z klíčových argumentů pro brexit. A dodal, že očekává, že se média chytnou další části příběhu migrace, totiž toho jak nově přišetší migranti bydlí v čtyřhvězdičkových hotelech, jež daňové poplatníky stojí dohromady 4 miliardy liber (116,37 miliardy korun).

Britská vláda říká, že pokud jde o omezení migrace, jsou zde právní i praktické překážky, nicméně dle Nigela Farage se nejedná o nepřekonatelné překážky. Tvrdí, že pašeráci v Calais stále fungují ze dvou důvodů. Jednak proto, protože jen malá část z těch, kdo se do Británie dostanou, jsou pak vyhoštěni, tudíž i ostatní vidí, že se cesta vyplatí. A dále, konečná podoba dohody o brexitu tomu může učinit přítrž, protože než bude dojednána, tak platí dublinský systém. Pravidlo o tom, že migrant má požádat o azyl v první bezpečné zemi, je ovšem dle Farage dnes postavené na hlavu a migranti si vybírají, kde budou žádat o azyl jako v obchodě. A do Velké Británie se derou, protože nabízí štědrou podporu.

Dle bývalého europoslance  není možné čekat na leden 2021, až se zákony změní, ale je potřeba vyhlásit stav nouze. Podotkl, že královské námořnictvo v kanálu věci nepomůže, jen přibude pár dalších „taxíků pro migranty“. Odpověď podle něho naopak našla Austrálie a že Johnson musí kategoricky prohlásit, že nikdo, kdo nezákonně vnikne do Británie z Francie, nedostane status uprchlíka. „To je jediné realistické řešení. Samozřejmě, ochránci lidských práv, OSN a další natvrdlí jedinci z řad naší populace by protestovali. Ale voliči by vládě provolávali slávu,“ mínil politik.

A na závěr se věnoval i tomu, kdo se do Británie plaví. „Většina z nich jsou mladí muži, o kterých víme málo. Šance, že se integrují do britské společnosti a přijmou britské hodnoty, je přinejlepším mizivá. A jak jsem se přesvědčili ze zkušeností jiných evropských zemí, je pravděpodobné, že někteří z nich budou příznivci Islámského státu nebo jiných extrémistických skupin,“ prohlásil Nigel Farage a vzkázal premiéru Borisi Johnsonovi, že pokud nechce, aby jeho odkazem bylo založení problémů na léta dopředu, měl by něco dělat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …