Migranti před Řeckem: Zlom. VIDEO odhaluje promyšlený plán. Je dílem Turecka?

07.03.2020 10:55

Server iDNES napsal překvapivou zprávu. Na řecké policejní složky měly začít dopadat z turecké strany slzné granáty. Ty měly mít na svědomí turecké policejní drony. Kromě toho měli turečtí policisté rozdávat nůžky migrantům, aby se prostříhali skrz hranice. Podívejte se na video.

Migranti před Řeckem: Zlom. VIDEO odhaluje promyšlený plán. Je dílem Turecka?
Foto: Screen Youtube
Popisek: Migranti na řecké hranici

Web iDNES přišel se zprávou ohledně řecko-tureckých hranic. Dnes ráno mělo na řecké policisty, kteří střeží hranici mezi členským a nečlenským státem Evropské unie, přilétnout několik slzných granátů. Dle zpravodaje serveru Greek Reporter mělo jít o koordinovaný útok turecké policie, tedy turecká policie měla s pomocí dronů na řecké kolegy vrhat slzné granáty. Kromě toho údajně turecká policie rozdala migrantům nůžky, aby se prostříhali a prošli dírami v plotu skrz hranici.

Celý článek ZDE:

Anketa

Má Česko vyslat armádu či policii na obranu Řecka před migranty?

99%
1%
hlasovalo: 28022 lidí

„Řecká televize Skai v pátek přinesla záběry od hraničního přechodu Kastanies, z nichž podle DPA vyplývá, že slzné granáty přilétaly z turecké strany. Tamní policie podle médií využila k navádění vystřelených granátů drony. Korespondent serveru Greek Reporter také uvedl, že turecké bezpečnostní síly při útoku také rozdávaly migrantům nůžky na prostříhání děr v plotu,“ uvedl iDNES.

Řecko, které má s Tureckem pevninskou i mořskou hranici, deklarovalo odhodlání hranice EU ubránit a nepřipustit opakování situace z roku 2015.

Situace v posledních dnech eskaluje poté, co turecké úřady řekly migrantům, že hranice do Evropy jsou otevřené. O překročení hranic EU se během jediného víkendu pokusilo 65 tisíc lidí, tolik jako za celý minulý rok. Turecko zpochybnilo dohodu z roku 2016, podle které má migranty zadržovat (výměnou za štědrou finanční pomoc od zemí EU). Hovoří se dokonce o tom, že migranti měli být na turecké hranice sváženi vládou vyslanými autobusy.

„Situace na vnějších hranicích EU je skutečně vážná a nesmíme ji podcenit a uděláme všechno pro to, aby se neopakovala situace z roku 2015. Řecko je akční, že zastavilo tuhle ilegální migraci, a my samozřejmě oceňujeme jeho úsilí při ochraně vnější hranice. Jsme připraveni pomáhat, vyslat naši pomoc, na tom se shodujeme,“ řekl premiér Babiš na středečním setkání předsedů vlád V4.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…