Migranti se brutálně servali, zkopali i policistu. A nebylo to poprvé. Vídeňské vlakové nádraží obchází strach

30.12.2016 16:36

Vídeňské Západní nádraží se podle tamních majitelů obchodů stává stále nebezpečnějším místem. Pravidelně zde dochází k násilnostem, které mají na svědomí zejména mladí migranti ze zemí Blízkého a Středního východu.

Migranti se brutálně servali, zkopali i policistu. A nebylo to poprvé. Vídeňské vlakové nádraží obchází strach
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Prchají před Islámským státem. On, Snamdin Nurihasan a ona, Henadi Shibli.

Tento týden se v prostorách vlakového nádraží odehrála hromadná rvačka, do které bylo zapojena skupina osob z Čečenska a Afghánistánu. Jeden z účastníků incidentu byl dokonce pobodán do oblasti hýždí. „Celkem byly zraněny tři osoby. Zraněn byl i zasahující policista, které dostal pěstí a také obdržel několik kopanců,“ cituje deník Kurier policejní vyšetřovatelku Irinu Steirer, která dále uvedla, že ze čtrnácti osob byly tři přímo zatčeny.

Vyšetřování je v každém případě na začátku a doposud není jasné, proč vůbec k brutální rvačce došlo. Jak píše Kurier, když se pokoušeli zasahující policisté účastníky rvačky od sebe oddělit, jeden z nich na ně vytáhl střelnou zbraň a ohrožoval je na životě. Zbraň odevzdal až po mnoha výzvách. Rakousko obecně zaznamenalo letos v porovnání s loňským rokem nárůst počtu spáchaných kriminálních činů.

„Mladí muži k nám přicházejí z reginů, kde zuří válečné konflikty a násilí je zde považováno za běžné vyústění každého nedorozumění,“ uváděl nedávno v rozhovoru pro televizní kanál Ö1 ředitel Veřejné bezpečnosti Konrad Kogler. Jeho slova potvrzují i majitelé obchodů na vídeňském Západním nádraží, které oslovil deník Kronen Zeitung. Dvaadvacet z nich se dokonce letos v létě obrátilo na policii prostřednictvím petice.

„Zejména v noci tady není bezpečno. I mně osobně bylo mnohokrát vyhrožováno a stal jsem se terčem násilí. V posledních měsících se situace mírně zlepšila, protože zde hlídkuje více policistů. Ale stejně situace není ideální,“ cituje deník zaměstnance místního snack-baru. Zaměstnanec asijského fastfoodu Zhang Jian Dan se sice své jméno zveřejnit nebojí, ale také přiznává, že situace je neúnosná. „Když policisté odejdou, vše se ještě zhorší,“ tvrdí mladý Asijec.

Bitka mezi mladými migranty není rozhodně první a bohužel jistě ani ne poslední incident, kterému musí místní obchodníci a cestující čelit. Jak píše Kronen Zeitung, za letošní rok policie eviduje spoustu kriminálních činů, které se udály zde na Západním nádraží. Mimo jiné zde došlo k násilnému konfliktu mezi dvěma muži, při kterém byla jedna čtyřicetiletá osoba vážně zraněna nožem, dále zde příslušníci migrantského gangu okradli třiaosmdesátiletého důchodce, pětadvacetiletý muž ohrožoval cestující pepřovým sprejem atd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…