Migranti v Německu vybílili ubytovnu a napadli hlídače. Muselo jej osvobozovat třicet policistů

30.09.2016 14:35

Starostu německého města Oersdorf zbili neonacisté jen pár chvil před plánovaným setkáním kvůli novému uprchlickému zařízení. Došlo k tomu takřka současně s nepokoji, které vypukly v berlínském uprchlickém zařízení a během nichž musela zasahovat i policie. Informuje The Daily Mail.

Migranti v Německu vybílili ubytovnu a napadli hlídače. Muselo jej osvobozovat třicet policistů
Foto: Radim Panenka
Popisek: Nápisy na podporu uprchlíků na plotě sídla OSN v New Yorku

Joachim Kebschull (61) je starostou Oersdorfu ve Šlesvicku-Holštýnsku, kde plánoval setkání, na kterém se měla projednat možná výstavba nového uprchlického zařízení.

To se však nelíbilo některým občanům města a Kebschull tak pravidelně dostával výhrůžky smrtí. „Kdo neposlouchá, musí to pocítit“ a „Oersdorf Oersdorfanům“, stálo v jednom z dopisů.

Než však došlo k samotnému setkání, někdo, podle místní policie údajně neonacisté, starostu přepadl a udeřil ho po hlavě kusem dřeva. Ten pak skončil v nemocnici.

Celý text zde

Ve stejnou dobu v Berlíně probíhaly nepokoje v uprchlickém zařízení, během kterých 50 žadatelů o azyl napadlo hlídače centra, rozbilo jeho vybavení a vyrabovalo celou budovu.

Na místo nakonec dorazilo 30 policistů, kteří museli situaci uklidnit a v centru uvězněné hlídače zachránit. Jeden z hlídačů byl převezen do nemocnice s rozbitou hlavou.

Problémy nastaly ve chvíli, kdy hlídači zjistili, že se jim někdo vloupal do pracovny. Rozsvítili světla v celé budově a spustily se nepokoje.

Policisté popisovali, že většina útočníků vypadala jako pod vlivem omamných látek. V současnosti je čeká obvinění z narušování veřejného pořádku, těžkého ublížení na zdraví a škody na majetku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…