Migranti zadržení v Mikulově se do kamionu dostali asi v Srbsku

21.09.2018 13:52

Čtveřice migrantů, které ve čtvrtek dopoledne našli cizinečtí policisté v nákladovém prostoru kamionu v Mikulově na Břeclavsku, se do vozu dostala bez vědomí řidiče asi v Srbsku. Tři z nich budou vráceni na Slovensko, uvedl dnes v aktualizaci původní zprávy na policejním webu mluvčí Pavel Šváb. Zprávu převzala ČTK.

Migranti zadržení v Mikulově se do kamionu dostali asi v Srbsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

Na muže v nákladovém prostoru upozornil policii sám řidič kamionu, který přijel z Turecka. „Na našem území nad ránem slyšel z nákladového prostoru podivné zvuky. Přivolaní policisté po rozpečetění nákladového prostoru narazili na čtyři muže ve věku kolem 25 let, kteří o sobě tvrdili, že pochází z Afghánistánu," uvedl Šváb.

Policisté zjišťovali, jak a kdy se muži do nákladového prostoru dostali, řidiče i migranty vyslechli. „Do nákladového prostoru auta se dostali bez vědomí řidiče pravděpodobně v Srbsku. Tři z nich budou vráceni na Slovensko, poslední požádal o azyl v Bulharsku, kam se také vrátí," uvedl mluvčí.

Lidí, kteří se snaží na jihu Moravy nelegálně překročit hranici, podle policejních statistik ubývá. Za celý loňský rok policisté v kraji chytili 97 lidí, letos to od ledna do června bylo jen 19 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…