Migrantské znásilnění: Otřesný případ v Rakousku, který dopadl skoro pohádkově

15.02.2017 7:34

V devadesátých letech patřil díky detektivnímu seriálu k nejoblíbenějším psům v Rakousku vlčák Rex. Nyní ho možná nahradí na pomyslném piedestalu jeho následovník Anuk, díky kterému se podařilo vypátrat afghánského migranta, který znásilnil matku dvou dětí.

Migrantské znásilnění: Otřesný případ v Rakousku, který dopadl skoro pohádkově
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čekající na oběd

Před týdnem došlo na Dunajském ostrově ve Vídni k otřesnému případu znásilnění, kdy se mladý migrant vrhl na matku dvou dětí a před jejich očima ji znásilnil. Jednatřicetiletá oběť se stala terčem brutálního znásilnění za bílého dne v půl čtvrté odpoledne. Útočník se k ní přitočil zezadu a hrubě ji povalil na zem. V kočárku jen pár decimetrů stranou hrůznému představení přihlíželo jednoroční batole a jeho o něco málo starší sourozenec.

Matka dvou dětí se nicméně nehodlala sexuálnímu predátorovi podvolit a svedla s ním lítý souboj. Muslimský mladík ženu zalehl a při svém agresivním ataku ji dokonce kousl do nosu. Žena si však něco takového nenechala líbit a na oplátku mu provedla to samé. Vedle toho mu natrhla jeho bundu. Právě tato zdánlivá maličkost později přispěla k dopadení brutálního násilníka, o které se postaral nyní po celé zemi velebený policejní vlčák Anuk.

Vyděšené ženě se bezprostředně po incidentu podařilo přivolat policii a vlčák Anuk okamžitě díky kusu utržené bundy útočníka chytil stopu. Jak píše deník Kronen Zeitung, vyšetřovatelé následovali psa až k blízké stanici podzemní dráhy, kde „nový hrdina Rakouska“ stopu vzhledem k velkému počtu pachů stopu ztratil. To však vyšetřovatelům stačilo, protože měli jistotu, že se násilník z místa činu vydal právě tímto směrem.

Poté už měli vyšetřovatelé poměrně snadnou práci, protože využili bezpečnostní kamery v metru a identifikovali mladě vyhlížejícího „muže jižanského vzezření“. Následně se vydali do uprchlického centra, kde zajistili sedmnáctiletého Afghánce. Ačkoli jej usvědčovaly záběry z kamery i útržek jeho bundy, mladík si nehodlal na znásilnění matky dvou dětí ani náhodou vzpomenout. Pouze tvrdil, že v té době vypil tři piva a na nic si nepamatuje.

V Rakousku nejsou případy znásilnění a sexuálního obtěžování migranty bohužel ničím ojedinělým. Ačkoli například bývalá velvyslankyně ČSFR v Rakousku a členka týmu prezidentského kandidáta Michala Horáčka Magda Vášáryová se pravidelně nechává slyšet, že jde o protiuprchlickou propagandu, informace z rakouských médií hovoří poměrně jasnou řečí a kriminalita migrantů působí zemi zejména ve větších městech značné problémy.

Loni v prosinci rakouské ministerstvo vnitra na vyžádání Svobodných zveřejnilo statistiky, podle kterých za období od ledna do září bylo podezřelých ze znásilnění téměř sto žadatelů o azyl. V dubnu tak například znásilnili tři afghánští migranti dívku na toaletě vídeňského nádraží. Veřejnost však nejvíce rozrušil případ znásilněného desetiletého hocha, kterého zneužil irácký migrant na plaveckém stadionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…