Migrantům v cestě z Libye do Evropy brání ozbrojená skupina

22.08.2017 21:50

Stočlenná ozbrojená skupina tvořená policisty, vojáky i civilisty údajně brání migrantům v cestě z Libye do Evropy. O této polooficiální skupině informovala dnes agentura Reuters.

Migrantům v cestě z Libye do Evropy brání ozbrojená skupina
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Činnost organizace je podle agentury hlavním důvodem, proč se k Itálii dostává méně migrantů. Podle všeho o skupině informovaly tři zdroje obeznámené se situací v Libyi, jež si však přály zůstat v anonymitě. 

Skupina má operovat mimo jiné ve městě Sabráta, jež je hlavním „nástupištěm“ uprchlíků mířících do Evropy na člunech od převaděčů. Skupina by podle všeho mohla mít i vlastní středisko, kde zřejmě běžence zadržuje. 

Její činnost má prý iniciovat bývalý šéf mafie.

Původní text ZDE.

Jeden ze zdrojů si myslí, že organizace by chtěla získat uznání a finanční podporu od vlády v Tripolisu. Činitel z tamního ministerstva vnitra ale na žádost o komentář neodpověděl. Bez pomoci od úřadů může skupina své aktivity brzy ukončit, míní pak jiný ze zdrojů. Ty se shodly, že působení skupiny je hlavní příčinou výrazného poklesu počtu migrantů, kteří se dostali do Itálie. V červenci se příliv uprchlíků do Itálie snížil o 57 procent.

Uprchlíci zachránění minulý týden ve Středozemním moři pak navíc potvrdili, že vyplouvání ze Sabráty je nyní mnohem složitější, sdělil mluvčí Mezinárodní organizace pro migraci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…