Milí Řekové, poradíme vám, jak správně dělat reformy. Neuvěříte, odkud tato nabídka přišla

16.07.2015 17:06

Server První zprávy přišel s překvapivou informací, kterou ukrajinský premiér údajně pronesl v rozhovoru pro britský Sky News. Jaceňuk prý totiž nabídl bankrotujícímu Řecku, že poradí, jaké reformy dělá jeho vláda.

Milí Řekové, poradíme vám, jak správně dělat reformy. Neuvěříte, odkud tato nabídka přišla
Foto: ČT
Popisek: Ukrajinský expremiér Jaceňuk

Jaceňuk prý v rozhovoru zdůraznil, že Řecko potřebuje úsporná opatření, a údajně také nastínil, že je jeho vláda ochotna sdílet Řecku své zkušenosti se třemi balíčky opatření, která již přijala. 

Ukrajinský premiér totiž údajně naznačil, že se musí Řecko řešit, protože by to jinak mohla být katastrofa. Navíc, jak prý uvedl, Ukrajina sice není členem EU, ale stejně ovlivňuje i ekonomické dění v jeho zemi.
 
„Řecko určitě potřebuje úsporná opatření. Ukrajinský lid trpí už příliš mnoho – moje vláda přijala tři balíčky úsporných opatření. Proto, striktně vzato, můžeme sdílet s našimi řeckými přáteli zkušenosti, jak reformovat, aby se ekonomika stala více dynamickou a silnou,“ uvedl premiér země, která je na tom sama ekonomicky velmi bídně.

Následně Jaceňuk podle informací serveru dodal, že čím rychleji se řecký problém vyřeší, tím lepší to bude pro dění v celém světě. 

Podle něj sice, jak poznamenávají i mnozí ekonomové, metoda úsporné ekonomiky dosud nikde, a v Řecku prý zvláště, neprokázala svůj deklarovaný efekt, není ale žádná jiná možnost. „Je to jediná varianta, držet bolestivé, těžké, ale nezbytné reformy, aby se Řecko stalo ekonomicky silné a Evropská unie byla životaschopným projektem,“ řekl ukrajinský předseda vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jzd

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…