Milí čtenáři, nemocný prezident Zeman zodpověděl vaše otázky. Nahlédněte zde

18.11.2013 12:42

Čtenáři ParlamentníchListů.cz využívají možnosti obrátit se na politiky se svými dotazy a komentáři. Odpovědím se nevyhýbá ani prezident Miloš Zeman, který se vyjadřoval k dotazům týkajícím se svého zdravotního stavu nebo intervence České národní banky. Spoustu práce měl také s odpověďmi na množství vzkazů, ve kterých mu příznivci vyjádřili podporu a popřáli brzké uzdravení a pevné nervy.

Milí čtenáři, nemocný prezident Zeman zodpověděl vaše otázky. Nahlédněte zde
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman se zdraví s veterány Rudé armády, kteří osvobozovali Prahu

Velké množství čtenářů serveru ParlamentníListy.cz se rozhodlo vyjádřit prezidentu Miloši Zemanovi podporu a popřát brzké uzdravení.

"Chci Vám popřát, abyste ve zdraví přečkal útoky na Vaši osobu od rádoby demokratických umělců, politiků a některých občanů," píše například příznivkyně Zemana pod přezdívkou Patricie Tight.

Celý příspěvek i odpověď Miloše Zemana ZDE.

"Volila jsem Vás, jsem ráda, že jste první přímou volbu prezidenta vyhrál právě Vy, který jste Čech. Nedovedu si vůbec představit, že by naším prvním reprezentantem státu byl Schwarzenberg, o kterého tak mnozí usilovali. A právě ta jeho prohra nastartovala ten stupidní boj proti Vám. Vydržte a hoďte je všechny za hlavu. Přeji pevného zdraví a pevné nervy," ukončila svůj příspěvek čtenářka.

Prezident jej nenechává bez odpovědi, stejně jako další vzkazy. "Dobrý den, velice Vám děkuji za podporu, které si vážím. I já Vám přeji především zdraví a životní pohodu," napsal v odpovědi.

Štvanice na Zemana

Podobný vzkaz obdržela hlava státu i od uživatele aangie. "Pane prezidente, chci Vám jenom popřát hodně zdraví a síly, abyste ustál tento hon na Vás. Evidentně ležíte mocným v žaludku, proto rozpoutali na Vás štvanici. Držte se. A ať se Vám daří. :-) Tímto děkuji svému prezidentovi."

Ve stejném duchu vyznívá i příspěvek čtenáře s uživatelským jménem Sokol. "Vážený pane prezidente, předně Vám chci popřát brzké uzdravení, abyste se mohl zase v plné síle ujmout svého úřadu. V našich médiích poslední dobou je slyšet kritiku na Vaši osobu, kde dávají prostor Vašim odpůrcům.To by nebylo nic divného, kdyby tito lidé Vás velice sprostě neuráželi," píše Sokol.

"Já se jen chci zeptat. Musí si prezident naší republiky, který byl poprvé zvolen přímou volbou, nechat líbit takové sprosťárny?" ptá se čtenář.

Celá otázka čtenáře a odpověď Miloše Zemana ZDE.

"Česká republika je demokratickou zemí a je zde svoboda slova a projevu. Osobně se domnívám, že 'není člověk ten, který by se zavděčil lidem všem'. Ale veškeré své kroky činím dle svého nejlepšího vědomí a svědomí," napsal v odpovědi Miloš Zeman.

Jeden z příspěvků na téma zdraví prezidenta se ale vymykal. Čtenář Petrlík požaduje důkazy, že je Zeman v takovém stavu, v jakém tvrdí, že je. "Ukážete se veřejnosti, nebo se budete dále schovávat a podporovat fakt, že jste velmi nemocen? Už při posledním rozhovoru s VM a projevu na 28. října každý viděl, že již nejste schopen plné práce a že nejste zdráv," pochybuje uživatel.

Celá otázka čtenáře a odpověď Miloše Zemana ZDE.

Prezident Zeman se snaží pochybnosti rozptýlit. "Dobrý den, po mém úrazu kolene jsem sice na nějakou dobu v Lánech, ale plně se věnuji své práci. Opravdu Vám mohu sdělit, že nejsem nijak vážně nemocen," napsal ve své odpovědi.

Intervence České národní banky

Dotazy některých čtenářů ParlamentníchListů.cz byly z úplně jiného soudku. Hned dva směřovaly na intervenci České národní banky (ČNB), která oslabila korunu.

"Pane prezidente, z jakého důvodu se vrcholní představitelé naší země nevyjadřují k plošnému zvýšení cen zboží, které bylo nekompromisně naordinováno všem občanům ČR na základě jedné prognózy ČNB? Jak je možné, že v podstatě čtyři členové bankovní rady mohou činit tak závažné a nevratné kroky, aniž by je museli s kýmkoliv konzultovat? " ptá se čtenář Ebony.

Celá otázka čtenáře a odpověď Miloše Zemana ZDE.

Miloš Zeman připomíná, že sám v pořadu Impulsy Václava Moravce sdělil, že má pro kroky ČNB velmi malé pochopení. "Cca před měsícem jsem na Pražském hradě přijal guvernéra ČNB pana Singera a říkal jsem mu, že naturální intervence, reálné intervence, nikdy ničemu neprospěly a vedly ke ztrátám. Uznávám, že to může krátkodobě pomoci našim exportérům, ale je otázkou, na jak dlouhou dobu," doplnil prezident.

Remek velvyslancem

Dotaz čtenáře Volič009 směřoval ke jmenování Vladimíra Remka na pozici velvyslance v Moskvě. "Rusko potřebuje urychleně velvyslance. Čekat se bude na Remka do jara, aby nepřišel o úžasnou rentu z Evropského parlamentu. Bude to tak?" zeptal se poněkud uštěpačně.

Celá otázka čtenáře a odpověď Miloše Zemana ZDE.

Zeman se s otázkou vypořádal s chladnou hlavou. "Dobrý den, před několika dny jsem podepsal pověřovací listinu panu Remkovi. Co nejdříve mu ji i osobně předám. Věřím, že osoba pana Remka pomůže k lepší nejen ekonomické spolupráci mezi Českou republikou a Ruskem," napsal.

Vladimír Remek

  • KSČM
  • Od ledna 2014 vykonává funkci velvyslance ČR v Rusku

Uživateli s přezdívkou fairmon.webt.cz leží na srdci fungování celého systému. "Pane prezidente, souhlasíte se mnou, že dokud neodeberete všem mocným zlodějům peníze, tím pádem i moc, nedojde konečně k pořádku v této podivné demokracii?" ptá se hlavy státu.

Celá otázka čtenáře a odpověď Miloše Zemana ZDE.

Zeman dle svých slov věří, že jediným možným řešením je co nejdříve přijmout zákon o prokázání původu příjmů a majetku včetně možnosti zabavení majetku nelegálně získaného, tedy nakradeného. Žádným jiným způsobem podle něj nedojde ke změně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…