Miliardář Babiš napsal životopis. Neuvěřitelně dlouhý a detailní

08.11.2011 7:09

Andrej Babiš, který je aktuálně v hledáčku médií díky svému záměru vstoupit do politiky, publikoval na stránkách Akce nespokojených občanů svůj životopis. Rozsahem jde téměř o umělecké veledílo.

Miliardář Babiš napsal životopis. Neuvěřitelně dlouhý a detailní

"Nikdy jsem si nemyslel, že budu psát tak podrobný životopis," uvádí Babiš v úvodu textu, který má šest stran a na dvacet tisíc znaků. Jak sám dodává, rozsáhlý text vydal proto, že se o něm v médiích píše celá řada polopravd a lží.

"Jak je všeobecně známo, boj proti médiím se nedá vyhrát, a i když jsem se několikrát soudil s týdeníkem Respekt, výsledkem bylo jen další opakování již zveřejněných lží. Vymahatelnost práva v České republice je velmi složitá, a přestože jsem jednou soud na ochranu osobnosti vyhrál, předmětný týdeník se mi stejně neomluvil," doplňuje jeden z nejbohatších Čechů.

Ten v životopise opakovaně brání jak své rodiče, tak sebe. Otec Andreje Babiše, jak sám píše, například "celý život pracoval v zahraničním obchodu a nikdy nebyl žádný komunistický prominent, jak neustále píše deník Aha!."

SLEDUJEME téma
ANO 2011

Detailní pohled nazpět umožňuje čtenářům poznat takové podrobnosti, jako například, že "od patnácti let jsem chodil různě na brigády, roznášel mléko, překládal balíky na bratislavském hlavním nádraží, pracoval na stavbách."

Babiš zároveň přiznává, že "je pravda, že jsem se stýkal s politiky přibližně do nástupu Topolánkovy vlády v r. 2006. Pak jsem přestal chodit na jakékoliv akce, kde jsou politici přítomni, protože jsem na situaci u nás zásadně změnil názor. Každý, kdo sledoval náš vývoj, ví, že jsme nikdy za historie Agrofertu nic neukradli a neděláme obchody na úkor státu jako některé jiné finanční skupiny."

Andrej Babiš nedávno oznámil svůj záměr vstoupit do politiky s tím, že v ní rozhodně nechce zbohatnout. Jako odrazový můstek mu nyní slouží medializovaná iniciativa ANO 2011. Jde o zkratku Akce nespokojených občanů, jejímž se stal manažerem. 

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…