Miliardář Bakala se chová jako gauner, řekl Zaorálek. Dnes pokračování

16.02.2012 6:54

Soud projedná žalobu na povolení obnovy řízení ve sporu Lubomíra Zaorálka a Zdeňka Bakaly. Místopředseda ČSSD ho v souvislosti s kauzou bývalých bytů OKD přirovnal ke gaunerovi. Soud však loni rozhodl, že se za toto označení omlouvat nemusí.

Miliardář Bakala se chová jako gauner, řekl Zaorálek. Dnes pokračování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Bakala

Pražský městský soud dnes 16. února projedná obnovu řízení sporu mezi místopředsedou ČSSD Lubomírem Zaorálkem a finančníkem Zdeňkem Bakalou. Zaorálek ho totiž v souvislosti s byty OKD přirovnal v roce 2008 ke gaunerovi, vrchní soud ale loni rozhodl, že se mu politik nemusí omlouvat a nemusí platit ani odškodné 300 000 korun. Bakala však nyní přišel s tím, že se v kauze objevily nové skutečnosti.

Zaorálek před třemi a půl rokem kritizoval způsob, jakým se Bakala stará o bytový fond. Šlo hlavně o reakci na předtím zveřejněné prohlášení, že se vlastník nechystá byty prodat současným nájemníkům.

Zaorálek tvrdil, že Bakala přitom prodej bytů slíbil, ten to ale odmítal. "Pan Bakala se chová jako gauner," prohlásil tehdy politik.

Vše k tématu OKD ZDE

Spor se konkrétně týkal asi 45 000 bytů na severu Moravy. V současnosti je vlastní společnost RPG Byty, dceřiná firma RPG Industries SE. Ta se k bytovému fondu dostala koupí společnosti Karbon Invest, která byty získala díky privatizaci. Tehdy se zavázala, že při prodeji byty nabídne dosavadním nájemníkům za netržní cenu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…