Miliardář Šťáva: Okradli mě

05.01.2016 8:04

Podnikatel a miliardář Josef Šťáva uvedl pro Lidové noviny, že mu byla ukradena identita a že s jeho doklady byla založena firma v daňovém ráji, která mu šla po penězích.

Miliardář Šťáva: Okradli mě
Foto: Archiv
Popisek: Diag Human SE

Šťáva je v Česku znám především soudním sporem o miliardy korun ve známé kauze Diag Human, a to kvůli zmařenému obchodu s krevní plazmou. A právě s tímto sporem mělo souviset i zcizení osobních dat. Offshorová společnost, která si dělala nárok na část potenciálního Čechošvýcarova odškodného, měla být totiž založena jeho jménem s pomocí jeho dokladů. 

Společnost Diag Human kvůli tomu před Vánoci podala trestní oznámení, které směřuje na vlastníky firmy Dumfries Holding se sídlem v ostrovním státě Svatý Vincenc a Grenadiny.  

Trestná činnost se Šťávovými doklady se měla odehrát v jižních Čechách. Podobných zločinů mělo být v Česku vloni kolem 4,5 tisíce. Ve Spojených státech to postihlo 17 milionů lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…