Miliardy od Číňanů v ohrožení. Čteme s vámi dnešní noviny

17.06.2016 8:37

Slíbené miliardy z Číny zůstávají prozatím jen na papíře. Informuje o tom dnešní MF Dnes.

Miliardy od Číňanů v ohrožení. Čteme s vámi dnešní noviny
Foto: Hana Brožková
Popisek: Poslední den čínského prezidenta Si Ťin-pchinga strávený v Praze. Ve tři hodiny odpoledne odletěl na jaderný summit do Washingtonu

Od doby, kdy prezident Miloš Zeman oznámil, že do Česka míří z Číny investice za více než dvě stě miliard, uplynuly tři měsíce. Drtivá většina z nich však zůstává stále jen na papíře, s nejistým koncem. A to sem přitom mělo letos přitéct sto miliard. 

Nejistá je i nejvýznamnější transakce mezi J&T Finance Group a čínskou CEFC, která má navýšit svůj podíl ve finanční skupině na 50 procent. Ředitel J&T Banky Štěpán Ašer nyní připustil, že se celý obchod za 27 miliard může ještě zhatit na regulačních podmínkách. CEFC totiž stále ještě nepodala žádosti na příslušné regulátory, což musí učinit hned v pěti zemích. 

Stejně tak je zatím ve hvězdách vstup čínských investorů do fotbalového stadionu Eden. Čeká se totiž, až se současní majitelé vypořádají s existujícími dluhy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…