Milion chvilek znovu na Václaváku. Poté se přesunou na Klárov, kde budou „zkoušeni“ zástupci opozice

17.12.2019 18:39

Na úterý 17. prosince svolal spolek Milion chvilek další demonstraci za odstoupení premiéra Andreje Babiše (ANO). Tisíce protestujících dorazily na Václavské náměstí, odkud se vypraví na pochod k Úřadu vlády, následně pak na Klárově poskytnou organizátoři prostor k vystoupení řadě opozičních politiků.

Milion chvilek znovu na Václaváku. Poté se přesunou na Klárov, kde budou „zkoušeni“ zástupci opozice
Foto: Repro ČT24
Popisek: Mikuláš Minář

Akce oficiálně začala na Václavském náměstí v 18 hodin, odkud bude pochod pokračovat ke Strakově akademii. Hlavní program se pak uskuteční od 19:15 na Klárově, kde organizátoři demonstrace nabídli prostor k vystoupení opozičním politikům ukázat, že existuje alternativa k volbě hnutí ANO. V minulosti aktivisté Milionu chvilek vyzývali opoziční strany, aby spolupracovaly a přispěly tak k volební porážce ANO.

Na Klárově chce spolek Milion chvilek znát od politiků jasnou odpověď, jak vyřeší současné problémy. Organizátoři pozvali zástupce ČSSD, ODS, STAN, lidovců, TOP 09, Pirátské strany a Zelených. Zástupci vládní ČSSD však jako jediní pozvání odmítli. 

Lidé si s sebou na Václavské náměstí přinesli transparenty vyzývajícími k demisi premiéra, české i evropské vlajky, bubínky a píšťalky. Nechyběly ani „auditní věnce“ udělané po vzoru adventních, které odkazovaly na zprávu auditorů Evropské komise. Podle ní je premiér ve střetu zájmů kvůli holdingu Agrofert, který vložil do svěřenských fondů. 

Organizátoří z Milionu chvilek při posledním protestu na Václavském náměstí 10. prosince požadovali zastavení státních zakázek a dotací pro holding Agrofert a vyzvali, aby premiér Babiš vrátil peníze, které určila auditní zpráva Evropské komise.

Premiér Andrej Babiš (ANO) dorazil dnes večer do Lán za prezidentem Milošem Zemanem na pravidelnou schůzku spojenou s večeří, která začala ve stejnou dobu, kdy se v Praze sešli demonstranti požadující Babišovu demisi. O tématech dnešního jednání Hrad ani Úřad vlády předem detailnější informace nezveřejnily.

Milion chvilek tento týden pořádá závěrečnou sérii demonstrací před vánočními svátky. V pondělí se uskutečnily protesty v menších městech, dnes se koná demonstrace v Praze a ve čtvrtek se uskuteční protesty v krajských městech mimo metropoli. Na facebookových stránkách k dnešní demonstraci oznámilo 3100 lidí, že hodlají přijít, dalších 10.000 účast zvažovalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…