Milion, půl milionu. David Rath rozjel prodej majetku, u kterého hrozí, že mu propadne

20.05.2015 8:06

Podle serveru iDNES.cz prodal David Rath v posledních měsících hned dvě své nemovitosti, konkrétně se jedná o byt v pražských Hostivicích, který prodal firmě své přítelkyně Renaty Horké. Druhý byt v pražské části Veleslavín prodal pro změnu společnosti, kterou zastupuje jeho manželka Eva Rathová.

Milion, půl milionu. David Rath rozjel prodej majetku, u kterého hrozí, že mu propadne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Soud s Davidem Rathem dospěl do finální fáze. Začaly závěrečné řeči, podle státního zástupce Petra Jiráta se Rathova vina v korupční kauze prokázala

Prvně zmiňovaný byt v Hostivicích Rath prodal za pouhých pět set tisíc korun. Ten druhý na pražském Veleslavíně prodal přesně za milion firmě Czech Clinic, kde je předsedkyní představenstva jeho žena Eva. Podle iDNES.cz se v této lokalitě pohybuje cena bytů okolo dvou milionů a více. Datum na smlouvě o koupi bytu firmou Czech Clinic od Davida Ratha je prý dvacátého ledna roku 2015.

Celý text zde

Po zjištění prodeje jeho prvního bytu nechtěl Rath hovořit o detailech. „Pochopte, že nemám zrovna náladu se o tom bavit. Já dělám různé podnikatelské aktivity a jaksi nemám potřebu sdělovat, co jsem koupil nebo prodal,“ řekl tehdy Rath.

Při dotazu na důvod prodeje druhého bytu již hovořit začal, není to prý z důvodu obav, že by nemovitosti propadly státu, ale kvůli tomu, že by je neměl kdo udržovat. „Prodal jsem věci, které vyžadují ne snad každodenní, ale každoměsíční starost. Až mě zavřou, musí se o to někdo starat,“ uvedl Rath.

Ceny v lokalitě, ve které se nachází druhý zmiňovaný byt, jsou prý mnohem vyšší, než cena, za kterou byt prodal Rath. „V průměru se ceny bytů v uvedené lokalitě pohybují v rozmezí od 55 tisíc korun za metr čtvereční u starších bytů před rekonstrukcí do 75 tisíc korun za metr čtvereční u novostaveb,“ řekla specialistka na nákup nemovitostí Alena Wenigrová. Daný byt tak prý může mít hodnotu až tři miliony. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …