Milionový sponzor Zemana dostal od ministra místo ve správní správě

29.01.2014 11:03

Sponzor a místopředseda SPOZ v Moravskoslezském kraji, který dal před prezidentskou kampaní Zemanovi celý milion, nyní získal bez výběrového řízení významný post ve státní správě. Server Aktuálně.cz uvádí, že František Gajdoš byl jmenován na post vedoucího oblastního inspektorátu práce pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj ještě krátce před odchodem prezidentovy úřednické vlády.

Milionový sponzor Zemana dostal od ministra místo ve správní správě
Foto: archiv FK
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí František Koníček

Zemanův sponzor a místopředseda SPOZ v Moravskoslezském kraji František Gajdoš byl jmenován 13. ledna na post vedoucího oblastního inspektorátu práce pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj ministrem Františkem Koníčkem, rovněž ze SPOZ. Aktuálně.cz uvádí, že základní plat na takovém místě činí 42 až 45 tisíc korun.

František Gajdoš je bývalý exekutor a před přímou volbou prezidenta daroval na Zemanovu kampaň rovný milion korun. Loni na podzim podle Aktuálně.cz zavřel svůj exekutorský úřad.

Ministr Koníček se nepamatuje

Pikantní na situaci je, že ministr Koníček si už prý nepamatuje na Gajdošovo jmenování, které proběhlo bez výběrového řízení, a kterého vybral sám ministr. „Já jsem jmenoval tolik lidí, že si nemůžu pamatovat všechny. Obraťte se na tiskového mluvčího," uvedl prý ministr Koníček. Ten se ovšem omezil pouze na konstatování, že „v právních předpisech není nutnost realizovat výběrové řízení".

Aktuálně.cz zmiňuje, že takto, bez výběrového řízení, dosazovat lidi do státní správy už dlouho nepůjde. Tato pravomoc šéfa resortu totiž potrvá jen do doby, než začne platit služební zákon. S ním nová vláda počítá už na začátek příštího roku.

Podle Aktuálně.cz je postaráno i o další sponzory. František Gajdoš například už od června zasedá v orgánech Česko-černohorské obchodní a průmyslové komory spolu s dalšími dvěma Zemanovými sponzory Ondřejem Šloufem (synem lobbisty a zakladatele SPOZ Miroslava Šloufa) a Josefem Nackem. Další z velkých Zemanových dárců - brněnský advokát Jiří Jestřáb, který na prezidentskou kampaň poslal přes milion korun - se stal revizorem nově založeného Zemanova nadačního fondu určeného na příspěvky ke splácení státního dluhu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…